آریا جوان

آخرين مطالب

طرز تهیه کلم پلو دختران

طرز تهیه کلم پلو
  بزرگنمايي:

آریا جوان - کلم پلو یکیک از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در در شهرهای مختلف با مواد متنوعی طبخ می شود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو شیرازی در ادامه با چی شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر برنج 4 پیمانه گوشت چرخ کرده 500 گرم سبزی کلم پلو 600 گرم کلم برگ سفید 1 عدد متوسط پیاز 2 عدد متوسط آبلیمو 1 قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی زردچوبه و روغن به مقدار کافی طرز تهیه کلم پلو شیرازی مرحله اول برای تهیه کلم پلوی مجلسی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن حدود 30 دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک می خیسانیم. توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج بستگی به تازگی برنج دارد و هر چقدر برنج تازه تر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد. مرحله دوم در این مرحله یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب می ریزیمف سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس پیاز را از داخل تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. مرحله سوم در این مرحله کلم برگ را با دقت می شوییم، سپس به صورت خلالی ریز و یکدست خرد می کنیم. در ادامه مقداری روغن در تابه ای که پیاز را سرخ کرده بودیم می ریزیم و کلم های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. مرحله چهارم برای گرفتن بوی کلم مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا با کلم ترکیب شود. حرارت زیر تابه را کم می کنیم و درب تابه را چند دقیقه می گذاریم تا کلم ها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه می کنیم. مرحله پنجم در ادامه سبزی را خرد کرده و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و به سراغ درست کردن برنج می رویم. مرحله ششم برای آماده کردن برنج ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب می کنیم و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیس کرده را داخل قابلمه می ریزیم. مرحله هفتم زمانی که اطراف دانه های برنج کاملا نرم و مغز برنج سفت بود، باید آنرا آبکشی کنیم. حالا قابلمه ای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن کف آن می ریزیم، سپس ته دیگ را به انتخاب خود سیب زمینی یا نان لواش قرار می دهیم. مرحله هشتم حالا یک لایه نازک از برنج روی ته دیگ می ریزیم و روی آن را کمی از مخلوط کلم سرخ شده می ریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و کلم سرخ شده را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم و لایه آخر حتما باید برنج ساده باشد. مرحله نهم حالا روی درب قابلمه دم کنی قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در حین دم کشیدن برنج کوفته های قلقلی را درست می کنیم. پیاز باقیمانده را با رنده ریز رنده می کنیم و آبش را با فشار دست می گیریم. مرحله دهم حالا پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده ترکیب می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و به مدت 15 دقیقه ورز می دهیم تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. اگر مایه شل بود می توانید کمی آرد اضافه کنید تا منسجم شود. مرحله یازدهم وقتی مایه کوفته قلقلی آماده شد، آنرا به مدت 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان از یخچال خارج می کنیم و به شکل کوفته های ریز شکل می دهیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم تا برنج دم بکشد. مرحله دوازدهم پس از اینکه برنج دم کشید و به طور کامل آماده شد، آنرا به آرامی داخل قابلمه مخلوط می کنیم تا کلم و برنج یکدست شوند، سپس در دیس می کشیم. برای تزیین کلم پلو هم از کوفته های قلقلی به سلیقه خود استفاده می کنیم. نکات طرز تهیه کلم پلو سبزی مخصوص کلم پلو سبزی مخصوص کلم پلو ترکیبی از شوید، تره، ریحان و ترخون می باشد. به صورتی که اندازه تره و ریحان باید مساوی باشد، اندازه شوید باید کمتر از تره و ریحان باشد و ترخون هم فقط برای طعم دهی مقداری کمی استفاده شود، چون ترخون اگر زیاد باشد غذا را تلخ می کند.

کلم پلو یکیک از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در در شهرهای مختلف با مواد متنوعی طبخ می شود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو شیرازی در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج4 پیمانه
گوشت چرخ کرده500 گرم
سبزی کلم پلو600 گرم
کلم برگ سفید1 عدد متوسط
پیاز2 عدد متوسط
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
مرحله اول
برای تهیه کلم پلوی مجلسی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن حدود 30 دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک می خیسانیم. توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج بستگی به تازگی برنج دارد و هر چقدر برنج تازه تر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب می ریزیمف سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم تا طلایی شود، سپس پیاز را از داخل تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله کلم برگ را با دقت می شوییم، سپس به صورت خلالی ریز و یکدست خرد می کنیم. در ادامه مقداری روغن در تابه ای که پیاز را سرخ کرده بودیم می ریزیم و کلم های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله چهارم
برای گرفتن بوی کلم مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا با کلم ترکیب شود. حرارت زیر تابه را کم می کنیم و درب تابه را چند دقیقه می گذاریم تا کلم ها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در ادامه سبزی را خرد کرده و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و به سراغ درست کردن برنج می رویم.
مرحله ششم
برای آماده کردن برنج ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب می کنیم و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیس کرده را داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله هفتم
زمانی که اطراف دانه های برنج کاملا نرم و مغز برنج سفت بود، باید آنرا آبکشی کنیم. حالا قابلمه ای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن کف آن می ریزیم، سپس ته دیگ را به انتخاب خود سیب زمینی یا نان لواش قرار می دهیم.
مرحله هشتم
حالا یک لایه نازک از برنج روی ته دیگ می ریزیم و روی آن را کمی از مخلوط کلم سرخ شده می ریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و کلم سرخ شده را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم و لایه آخر حتما باید برنج ساده باشد.
مرحله نهم
حالا روی درب قابلمه دم کنی قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در حین دم کشیدن برنج کوفته های قلقلی را درست می کنیم. پیاز باقیمانده را با رنده ریز رنده می کنیم و آبش را با فشار دست می گیریم.
مرحله دهم
حالا پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده ترکیب می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و به مدت 15 دقیقه ورز می دهیم تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. اگر مایه شل بود می توانید کمی آرد اضافه کنید تا منسجم شود.
مرحله یازدهم
وقتی مایه کوفته قلقلی آماده شد، آنرا به مدت 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان از یخچال خارج می کنیم و به شکل کوفته های ریز شکل می دهیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم تا برنج دم بکشد.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه برنج دم کشید و به طور کامل آماده شد، آنرا به آرامی داخل قابلمه مخلوط می کنیم تا کلم و برنج یکدست شوند، سپس در دیس می کشیم. برای تزیین کلم پلو هم از کوفته های قلقلی به سلیقه خود استفاده می کنیم.
نکات طرز تهیه کلم پلو
سبزی مخصوص کلم پلو
سبزی مخصوص کلم پلو ترکیبی از شوید، تره، ریحان و ترخون می باشد. به صورتی که اندازه تره و ریحان باید مساوی باشد، اندازه شوید باید کمتر از تره و ریحان باشد و ترخون هم فقط برای طعم دهی مقداری کمی استفاده شود، چون ترخون اگر زیاد باشد غذا را تلخ می کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/725985/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرز تهیه ووپی پای کدو حلوایی

طرز تهیه خرما شکلاتی

طرز تهیه آلو گوبی

طرز تهیه قلیه لری

طرز تهیه کیک نشاسته ای

بازی‌های ذهن فریبکار: 30 حقیقت روانشناسی عجیب درباره ناخودآگاه ما

مرگ فضانوردان در فضا و اتفاقاتی که برایشان می‌افتد: سرنوشت جسد آن‌ها چیست

5 مورد از زیباترین مزارع خورشیدی جهان در راستای تولید انرژی پاک

درخت تصمیم گیری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

رنگساژ کردن مو چیست و چگونه انجام می‌شود؟

15 متن زیبا برای دخترم که زندگیمه، از زبان پدر و مادر

آشنایی با بازار کار رشته هتلداری و گرایش های مختلف آن

بیش از 31 هزار نفر از روستاییان و عشایر کم‌درآمد کرمانشاه رایگان بیمه می‌شوند

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای لرستان خبر داد: صدور موافقت‌نامه اصولی 3 روزه برای متقاضیان تاسیس آموزشگاه‌های آزاد اجرایی شد

ششمین جلسه هیأت فنی اشتغال اتباع خارجی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان برگزار شد

اختصاص 322 میلیارد ریال برای حمایت از مشاغل خانگی در سمنان

مدیرکل تعاون ، کارو رفاه اجتماعی خراسان رضوی: رشد و توسعه کشور در گرو حمایت، نگاه و ایده های کارآفرینان است

بیش از 10 هزار نفر- دوره آموزش مهارتی برای متقاضیان در زنجان ارائه شده است

کاهش 33 درصدی حوادث ناشی از کار منجر به فوت در خراسان شمالی

بیش از 1446 نفر در طرح یارانه دستمزد در استان چهارمحال و بختیاری جذب کار شدند

سال گذشته نزدیک به 6 میلیارد تومان تسهیلات تخصیصی مشاغل خانگی به کردستانی ها پرداخت شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان: امنیت فضای سایبر موجب رونق کسب و کارها می شود

پانزدهمین دوره مسابقات قرانی جامعه کار و تلاش استان کرمانشاه برگزار شد

بیش از 207 میلیارد تومان تسهیلات کرونا در قزوین پرداخت شد

لزوم پیگیری مشکلات دختران بازمانده از تحصیل در هرمزگان

صدور بیش‌از 5 هزار شناسنامه برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی

حضور معاون امور زنان و خانواده در مراسم هفته ملی سلامت بانوان ایران

امضای تفاهم‌نامه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با معاونت توسعه روستایی

تخریب ناگهانی طلافروشی توسط یک راننده زن!

حکمت/ تفاوت عاقل و جاهل

دوستی جالب یک سگ با اردک!

مهربانی اردک با ماهی‌ها!

ضرب المثل/ قاپ کسی را دزدیدن

تکنیک‌های حیرت‌انگیز یک تکواندوکار حرفه‌ای!

برگی از تاریخ/ سرنوشت ناگوار ماری آنتوانت منفورترین ملکه تاریخ

لحظه هولناک انفجار سنگ 3 هزار تنی در آزادراه تهران

ترکیب‌های غذایی عجیب و حال‌‎بهم زنی که مردم جهان می‌خورند!

داستانک/ ماهیِ نظر کرده

آتش سوزی ناگهانی نفتکش و عکس‌العمل سریع راننده

دوست نداره ازش فیلم بگیرن!

4 گوشه دنیا/ ماجرای کشف جعبه های مرموز در سواحل برزیل

وقتی یک بز شکمو مصاحبه را خراب می‌کند!

سخن بزرگان/ ماموریت ما در زندگی چیست؟

علاقه عجیب یک جغد احساساتی به نوازش شدن!

دعوای عقاب‌ها بر سر ساختن لانه!

وقتی فیل‌ها به جان کدوتنبل‌ها می افتند!

حمله ناگهانی خرس قهوه‌ای به زن باردار در سیرک!

سیل شدید در هند یک خانه را در خود بلعید!

داستانک/ ابزار گران شیطان

موجود عجیب و غریبی با سه چشم!