آریا جوان
«بچه زرنگ»؛ قربانی‌شدن بی‌صدای اجرا به‌دست درشت‌نمایی محتوا
يکشنبه 16 بهمن 1401 - 09:21:22
آریا جوان - ایرنا / رویا داشتن خوب است اما رویاساختن بهترین. برای رسیدن به قله ها، رویا داشتن امری حیاتی است اما برای رسیدن به حقیقت رویا، چه باید کرد؟
«بچه زرنگ»؛ انیمیشنی است که از بعد فنی و اجرایی، توانسته است نردبان رویا را درنوردد و رویاسازی کند و حقیقتی تازه و زیبا بیافریند. قصه نوجوانی به نام «محسن» است که در دنیای ابرقهرمان های کارتونی، غوطه ور است و از تجربه با آنان زیستن، استفاده می کند تا به حیوانات جنگل کمک کند.
شخصیت سازی ها و طراحی کاراکترها، در این فیلم، مدلسازی ها، کامپوزیتینگ درست، متحرک سازی، تکسچرهای متنوع و سایر بخش های انیمیشن، در «بچه زرنگ» در سطح حرفه ای رعایت شده است. موسیقی هم با تنوع و گستردگی سازبندی، به خوبی توانسته است این اثر را جذاب تر و اثرگذارتر بکند. خط کلی داستان هم، از برجستگی های دراماتیک برخوردار است اما متاسفانه همان مشکلی که فیلم های قبلی این انیمیشن سازان را دچار رکود می کرد، در اثر تازه شان نیز، وجود دارد. نمایان کرد خط عقیدتی در این انیمه، سبب شده است تا دایره مخاطبان اش محدود شود و نهایتا جهان شیعه را شامل شود. همین گرفتاری را «فیلشاه» هم داشت، البته در گستره ای بزرگ تر.
اگر سینما و انیمیشن را بخشی از جهان رسانه بدانیم، بنابراین باید بر آن اصل مهم انتقال پیام معتقد باشیم که می گوید بهترین پیام، غیرمستقیم است. اما «بچه زرنگ» تا دو سوم فیلم، توانست بر این اصل استوار باشد و با استفاده از جهان نشانه و اسطورگی، پیام را به صورت غیرمستقیم و دراماتیزه شده، به مخاطب که می تواند در هر جای جهان و با هر عقیده ای که باشد، به درستی منتقل کند اما آنجا که وارد حیطه صریح و واضح مذهبی شد، مرزبندی هایی ایجاد کرد که دایره مخاطبان اش را در خارج از مرزها، به شدت محدود می کند.
حالا که در حوزه فرهنگ و هنر، جنگی تمام عیار و پیچیده و اندیشمندانه وجود دارد، رسوخ در وادی حریف با چراغ روشن و صدای کرنا، جز شکست و تلفات، چیز دیگری دارد؟ سیرت و طریفت امامان جلیل قدر ما، مهم تر است یا ویترین و ظواهری که ما برایشان ساخته ایم؟ همه می دانیم که برای تبلیغ و ترویج یک تفکر انسان ساز و گرانقدر، می باید که از روش ها و شیوه های جذاب و در حین حال، غیرمستقیم بهره ببریم تا دیگران را جذب کنیم و آنقدر مغناطیس هنری اش را زیاد کنیم که دیگران جذب شوند و برای اقناع خواسته هایشان و برآورده شدن مساله هایشان، به جست وجوی بیشتری بپردازند. این گونه که حقیقتی که ما والا می دانیم اش، نزد دیگران ارج می یابد و بر دل ها می نشیند.
امیدوارم عوامل حرفه ای، نابغه و خوشفکر «بچه زرنگ» بتوانند در آثار بعدی شان به همه چارچوب ها و قواعد دنیای حرفه ای انیمیشن، دست یابند و احساس افتخار را در قلب های ما بیشتر کنند.

http://www.javanannews.ir/Fa/News/874853/«بچه-زرنگ»؛-قربانی‌شدن-بی‌صدای-اجرا-به‌دست-درشت‌نمایی-محتوا
بستن   چاپ