آریا جوان - میوه سیب به دلیل دسترسی آسان، قیمت مناسب و مغذی بودن آن، در سبد تغذیه اکثر خانوادههای ایران و جهان وجود دارد. این میوه دارای انواع مختلفی مثل سیب قرمز، زرد، سبز و سیب گلاب است. طبع سیب و ترکیبات مفیدی که در این میوه محبوب وجود دارد، آن را به یک داروی خوشمزه در طب سنتی نیز تبدیل کرده است.
در این مقاله ابتدا به بیان طبع سیب از نظر طب سنتی پرداخته و سپس خواص درمانی این میوه خوشمزه را بیان خواهیم کرد.
طبع سیب چیست؟
مزاج سیب از نظر طب سنتی گرم و مرطوب است و انواع مصلحات آن گردو، آویشن، انیسون، بادام و دارچین معرفی شده است.
مزاج | انواع مصلحات |
گرم و مرطوب | گردو، آویشن، انیسون، بادام، دارچین |
بهترین خواص سیب، که نباید از آن غافل شد!
1. کمک به درمان آسم و مشکلات تنفسی
سیب سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به محافظت از ریههای شما در برابر آسیب اکسیداتیو کمک میکنند. یک مطالعه بزرگ در بیش از 68000 زن نشان داد که افرادی که بیشتر سیب میخورند، بسیار کمتر به بیماری آسم دچار میشوند. بهطوری که خوردن یک سیب کوچک در روز میتواند حداقل 10% خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.
همچنین پوست سیب حاوی مادهای به نام کوئرستین فلاونوئید است، که میتواند به تنظیم سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب کمک کند. در نتیجه افراد مبتلا به آسم نیز با مصرف سیب به عنوان یک مکمل دارویی التهاب و درد کمتری را تجربه میکنند.
مصرف سیب در درمان سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماریهایی مثل کرونا که غالبا ریهها را درگیر میکنند، توصیه میشود.
2. سیب، یک میان وعده عالی برای کاهش وزن
سیب سرشار از فیبر و دارای آب فراوانی است. مطالعات نشان داده است، افرادی که قبل از غذا یک برش سیب میخوردند، احساس سیری بیشتر و طولانیتری خواهند داشت. این کار باعث میشود کالری مصرفی شما در یک روز حداقل 200 کالری کاهش پیدا کند که در طولانی مدت باعث تناسب اندام شما میشود. علاوه بر این، برخی ترکیبات طبیعی موجود در این میوه آبدار نیز باعث کاهش وزن میشود.
3. تغذیهای مفید برای افزایش سلامت قلب
سیب به دلیل فیبر زیادی که دارد، باعث کاهش کلسترول بد خون میشود. همچنین پلیفنولهای موجود در این میوه شیرین دارای اثرات آنتیاکسیدانی هستند که استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند. (استرس اکسیداتیو به دلیل وجود رادیکالهای آزاد در بدن است که باعث چاقی شکمی، کلسترول بالا و افزایش فشار خون میشود.)
جالب است بدانید که بیشترین فیبر و پلیفنول در پوست سیب است. به همین دلیل توصیه میشود برای مصرف آن، از پوست کندن میوه خودداری کرده و آن را با پوست میل کنید. (البته قبل از آن، به خوبی میوه را بشویید؛ چرا که ممکن است حاوی مواد شیمیایی انبارداری باشد.)
4. کاهش خطر ابتلا به دیابت
مطالعات انجام شده نشان دادهاند خوردن سیب با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط مستقیم دارد. در واقع نتایج یک آزمایش نشان داد، خوردن روزانه یک عدد سیب، در مقایسه با عدم خوردن آن، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 28% کاهش میدهد، که مقدار قابل توجهی است. همچنین پلیفنولهای موجود در سیب به جلوگیری از آسیب بافت سلولهای بتا در لوزالمعده کمک میکنند. (سلولهای بتا، انسولین را در بدن شما تولید کرده و در صورت آسیب دیدن باعث ایجاد دیابت نوع 2 میشوند.)
5. محافظت از مغز با مصرف آب سیب
آب سیب به حفظ استیل کولین، یک انتقالدهنده عصبی که با افزایش سن کاهش مییابد، کمک میکند. سطح پایین استیل کولین باعث ایجاد بیماری آلزایمر میشود. به همین دلیل به همه افراد، به خصوص افراد مسن توصیه میشود این میوه خوشمزه و معطر را حتما در رژیم غذایی خود قرار دهند.
6. سیب، میوه ای با خاصیت پروبیوتیک
سیبها دارای مادهای به نام پکتین هستند. پکتین نوعی فیبر است که بهعنوان یک پروبیوتیک عمل میکند. به این معنی که باکتریهای خوب موجود در روده شما را تغذیه میکند. مصرف این میوه لذیذ باعث میشود روده کوچک شما در هنگام هضم، فیبر جذب نکند. در عوض، این فیبر به روده بزرگ شما برود، جایی که میتواند رشد باکتریهای خوب را تقویت کند. خاصیت پروبیوتیک سیب از بیماریهایی مانند چاقی، دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
7. حاوی ویتامین C؛ دارای قدرت پیشگیری از سرطان
سیب سرشار از آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین C است که خاصیت ضدالتهابی دارد و با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مبارزه میکند. رادیکالهای آزاد، ملکولهایی هستند که در اثر ترکیب سلولهای بدن با اسیدهای چرب محیطی به وجود میآیند و قادرند بافت درونی بدن را تخریب و فضای مناسبی برای رشد سلولهای سرطانی ایجاد کنند. اما آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه آبدار رادیکالهای آزاد را ازبین برده و از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
8. افزایش سلامت استخوانها
خوردن انواع میوهها با افزایش تراکم استخوانها در بدن ارتباط مستقیم دارد و موجب افزایش سلامت استخوانها میشود. محققان معتقدند که ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی موجود در این میوه به تقویت تراکم و افزایش قدرت استخوانها کمک میکند. همچنین مصرف منظم سیب باعث میشود بدن کلسیم بیشتری را در خود حفظ کند.
9. محافظت از معده در برابر انواع داروها
افرادی که دارای بیماریهای مزمن و التهابی مثل پوکی استخوان، روماتیسم و … هستند، به دلیل داروهایی که استفاده میکنند، دچار یک نوع حساسیت معده میشوند و حتی ممکن است معدهشان آسیب جدی ببیند. طبق بررسیهای انجام شده، عصاره سیب خشک به دلیل داشتن ترکیباتی مانند کلروژنیک اسید و کاتچین با محافظت از سلولهای معده اثر این داروها را از بین برده و به سلامت معده کمک میکند.
سخن آخر
سیب و فرآوردههای آن به گونهای است که همه سلیقهها در تمام سنین، طرفدار آن هستند. به علاوه طعم شیرین و طبع گرم آن باعث شده است پایه اصلی انواع آب میوههای طبیعی و انرژی بخش باشد. به علاوه از سیب در انواع شیرینیجات، تارتها، دسرها و ماست میوهای استفاده میشود. برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما از سیب چه استفادههایی میکنید؟ منتظر نظرات و پیشنهادات عالی شما عزیزان هستیم!
شما همراهان عزیز میتوانید در انگیزه با طرز تهیه لواشک سیب ملش و خوش طعم نیز آشنا شوید و با تهیه این لواشک، از تمامی خواص سیب بهرمند شوید.
http://www.javanannews.ir/Fa/News/832756/طبع-سیب-گرم-است-یا-سرد؟-مصلحات-و-خواص-آن-چیست؟