آریا جوان
قصرقند؛ بهشتی در دوردست های ایران
شنبه 22 مرداد 1401 - 19:28:04
آریا جوان - توریسم آنلاین : شالیزارها، آبشارها، درختان میوه های گرمسیری، رودخانه پر آب کاجو و تمساح پوزه کوتاه شما را به یاد کجا می اندازد؟باورتان می شود این ها توصیف مقصدی است شگفت انگیز در استان سیستان و بلوچستان به نام قصر قند!
به گزارش توریسم آنلاین : قصرقند مقصدی زیباست برای کسانی که از مقاصد تکراری خسته شده اند و دنبال جایی بکر برای سفرهای پساکرونایی خود هستند. قنات های پرآب و جاری شدن آب در دامنه ها سبب شده است تا در طول سال 2 بار برنج از شالیزارهای این منطقه برداشت شود رویدادی که در دیگر مناطق کشور کمتر اتفاق می افتد.رودخانه زیبا و دایمی کاجو شریان حیاتی شهر قصرقند را تشکیل می دهد و تمساح های پوزه کوتاه در طول سال فضای این منطقه را بسیار زیبا و خاطره انگیز می کنند.

آریا جوان


آنچه که قصرقند را از دیگر شهرهای سیستان و بلوچستان متمایز کرده فراوانی آب با وجود رودخانه های دایمی چون کاجو و قنات هاست.
قصرقند با توجه به پیشینه تاریخی که دارد از قدیمی ترین شهرهای جنوب شرقی سیستان و بلوچستان است به طوریکه آن را به عنوان ‘پایتخت مکران’ می شناسند.این شهرستان یکی از قطب های ویژه کشاورزی در جنوب سیستان و بلوچستان محسوب می شود که مهمترین محصول آن خرما، برنج، انبه، لیمو ترش، لیمو شیرین، پاپایا (خربزه درختی ) و موز است.

آریا جوان


ایرج افشار در کتاب بلوچستان و تمدن دیرینه آن به نقل از اعتمادالسلطنه می نویسد« قصرقند در واقع پایتخت همه مکران است، قلعه محکمی دارد در روی تپه بلندی واقع است و محل نشیمن ضابط (حکمران )است و رعیت آن در ‘کوار’ منزل دارند از نظر فرهنگی دارای آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی است»
از مهمترین آثار قصرقند می توان به تپه دمبیگان مربوط به دوران اشکانی، تپه سیاه بن مربوط به پیش از تاریخ و دوران تاریخی واسلامی، تپه کوشکک مربوط به دوران پیش از تاریخ، نقوش کنده های شمال قصرقند(کاجو)، محوطه دمبگور مربوط به دوران تاریخی واسلامی و قلاع ساخته شده مربوط به دوران اسلامی نظیر قلعه قصرقند و قلعه بگ اشاره کرد.

آریا جوان


قصرقند را از لحاظ صنایع دستی می توان یکی از قطب های صنایع دستی سیستان وبلوچستان برشمرد که مهمترین آن حصیربافی در حوزه ‘فضل اللهی’ و’ساربوک’، سوزندوزی در روستاهای کاجو، هیت، ساربوک و سفالگری در دو روستای ‘هلونچکان’ و’ کلک’ است.
بلوچها تقریباً بیش از 99 درصد بافت قومی شهرستان قصرقند را تشکیل داده اند که با گویش بلوچی مکرانی تکلّم می کنند. مردم شهرستان انسانهایی صادق، سختکوش، معتقد و مهمان نواز هستند که غالباٌ مسلمان و اهل سنت (فقه حنفی) می باشند. لباس قوم بلوچ به تبعیت از مرزهای اقلیمی مشابه لباس های کشورهای همسایه است.شیوه ساخت ابنیه در این شهرستان از دیگر جاذبه های منطقه است. در دسترس بودن سنگ های فراوان در منطقه سبب ساخت ابنیه های زیبای سنگی در شهرستان قصرقند شده است که با هنر بنّاهای شهرستان قصرقند سنگهای بی شکل و نامنظم به صورت دیوارهای صاف و هندسی استوار می شوند.

آریا جوان


یکی از جالب ترین سرگرمی های مردم منطقه، برگزاری جشنواره های بازی های بومی و محلی در سطح این شهرستان است. این جشنواره ها به مناسبت های مختلف در رشته هایی نظیر کپگی ، کشتی محلی ،کشکی ( کتوری) ، طناب کشی ، چم بندی، خروس جنگی ، دو میدانی ، الاغ سواری، قویترین مردان و طبل محلی با هدف احیای بازی های بومی و محلی برگزار می شود. از عمده ترین و معروف ترین غذاها وخوراکی های محلی شهرستان میتوان به تباهگ، تنورچه، امباگی (شمبلیله و گوشت)، بریانی ، کرائی ، باقالا پلو ، انبی آپک ، آپ انار، کابلی، چنگال(نوعی حلوا که از خرما و و آرد و روغن درست می شود)، پشک، کوهل و….. اشاره نمود.

http://www.javanannews.ir/Fa/News/824184/قصرقند؛-بهشتی-در-دوردست-های-ایران
بستن   چاپ