آریا جوان
پیش ‌نیازهای بردن کودک به مجالس روضه
شنبه 15 مرداد 1401 - 09:39:31
آریا جوان - خراسان / حضور در مجالس عزای سیدالشهدا(ع) می‌تواند زمینه‌ ساز رشد کودک شما باشد؛ اما چگونه فرزندمان را مهیای حضور در روضه کنیم؟
یکی از ماندگارترین خاطرات بسیاری از ما که مربوط به دوره کودکی‌مان است به حضور در مجالس امام ‌حسین(ع) باز می‌گردد؛ زمانی که همراه با پدر و مادرمان به مجالس امام‌ حسین(ع) می رفتیم یا در دسته‌های عزاداری کنار بزرگ‌ترها در مراسم سینه‌زنی و زنجیرزنی شرکت می کردیم. حالا ما بزرگ شده‌ایم و دوست داریم به فرزندمان این عشق و علاقه را منتقل کنیم اما در کنار این خواسته، برخی از ما نگرانی‌هایی داریم. برخی می‌گویند آخر من چگونه به فرزند خردسالم این واقعه عظیم را توضیح بدهم که او متوجه شود؟ برخی اما نگران این هستند که تاریکی یا سر و صدایی که به صورت معمول در این مراسم‌ وجود دارد، باعث ناراحتی فرزندشان شود. برخی اما می‌گویند فرزندم کوچک است و فکر نمی‌کنم توان نشستن در هیئت را داشته باشد. در مینی پرونده امروز زندگی ‌سلام در پی پاسخ ‌دادن به این سوالات هستیم.
انتخاب مجلس عزاداری مهم است
یکی از مهم‌ترین نکات در این زمینه، انتخاب مناسب مجالس عزاداری است. یکی از بهترین گزینه‌ها، انتخاب مجالسی است که اتاق کودک مجزا همراه با مربی آموزش دیده دارند. البته واقعیت این است که این گزینه برای همه در دسترس نیست. پس اگر شما به چنین گزینه‌ای دسترسی ندارید، چند توصیه به شما داریم. برای انتخاب مجلس مناسب، وقت بگذارید و هر جایی را برای همراه بردن فرزندتان انتخاب نکنید. مجالسی که تاریکی طولانی و سینه‌زنی مفصل دارند و روضه‌های مکشوف می‌خوانند برای کودکان خردسال مناسب نیستند چرا که بیشتر خردسالان در چنین موقعیت‌هایی اذیت می‌شوند. همچنین مجالس شلوغ و با جمعیت متراکم به صورت طولانی برای خردسالان مناسب نیست چرا که این وضعیت، احتمال تذکر و تشر به کودکان را افزایش می‌دهد. مجالس خیلی طولانی هم برای کودکان می‌تواند خسته‌کننده باشد، مگر این‌ که شما امکان هماهنگی با چند دوست را که آن‌ها کودک دارند، داشته باشید. رعایت دستور العمل های بهداشتی در این روزها که کرونا هنوز هم هست از دیگر نکاتی است که باید در انتخاب محل مجلس به آن توجه کنید.
برنامه‌های مراسم را برای کودک توضیح دهید
حتی بعد از انتخاب مجلسی مناسب، باز هم هیچ وقت فرزندتان را بدون توضیح به مجالس عزاداری نبرید. پیش از بردن، به ویژه اگر اولین مجلس او در این سال است، به او توضیح دهید که کجا می‌روید، او چه کسانی را آن ‌جا خواهد دید، چه برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و البته آن ‌جا او چه کارهایی می‌تواند انجام دهد. همچنین ساعت خواب و زمان غذا خوردن کودک را پیش از همراه بردن او به مجلس تنظیم کنید. یادتان باشد کودکان به وقت خستگی و گرسنگی همکاری بسیار کمی دارند. برای رفتن به هیئت، کیفی متناسب با نیازهای فرزندتان آماده کنید و همراه خود ببرید. در این کیف، آب، خوراکی مورد علاقه، وسایل سرگرمی مانند دفتر نقاشی، اسباب ‌بازی‌های ساده، دستمال و زیراندازی کوچک قرار دهید.
در مجالس عزاداری، این‌ گونه رفتار کنید
در طول زمان حضورتان در مجالس از منع کردن و گفتن جملات منفی به فرزندتان تا حد امکان خودداری کنید. اگر می‌خواهید به او تذکر دهید به جای نه گفتن از جملات مثبت استفاده کنید. به عنوان مثال به جای گفتن «ندو» به او بگویید: «بیا این جا بنشین تا با هم نقاشی بکشیم». این کار باعث می‌شود فرزند شما حس مثبت‌تری به فضا داشته باشد. کودکان خردسال، دامنه توجه کوتاهی دارند و در نتیجه امکان مشغول شدن به یک فعالیت ثابت برای زمان طولانی را ندارند. بر این مبنا شما نمی‌توانید از آن‌ها انتظار داشته باشید که به عنوان مثال برای یک ساعت مشغول نقاشی باشند. با توجه به این محدودیت شاید بد نباشد، بعد از نیم ساعت، خودتان به فرزندتان پیشنهاد فعالیتی جدید بدهید. بازی‌های روی گوشی یا تبلت، برای کودکان خردسال گزینه‌های خوبی نیستند، به ویژه اگر قرار باشد در تاریکی به این صفحات خیره شوند. بر این مبنا شاید بهتر باشد این موارد را به عنوان گزینه‌های اول برای مشغول کردن بچه‌ها در چنین فضاهایی در نظر نگیرید. اگر در نهایت ناچار از دادن گوشی به فرزندتان شدید، حتما محدودیت زمانی بگذارید و بیش از نیم ساعت پیوسته به او اجازه بازی ندهید. نکته پایانی هم این‌ که از گریه‌های شدید، بی‌قراری و بی‌تابی در جلوی فرزندتان خودداری کنید مگر آن ‌که به زبانی ساده و خودمانی دلیل گریه خود را توضیح دهید.
نویسنده : نرگس عزیزی | کارشناس‌ ارشد مشاوره

http://www.javanannews.ir/Fa/News/821828/پیش-‌نیازهای-بردن-کودک-به-مجالس-روضه
بستن   چاپ