آریا جوان
جعفرزاده: رئیسی شانس آورد که با جنگ اوکراین قیمت نفت افزایش پیدا کرد
چهارشنبه 21 ارديبهشت 1401 - 09:05:16
آریا جوان - منیبان / نماینده ادوار مجلس می گوید: آغاز موج گرانی ها با افزایش قیمت نان شروع نتایج فاجعه بار بودجه 1401 بوده و مجلس یازدهم نیز در قبال این وضعیت، مسئول است.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده ادوار مجالس نهم و دهم، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی منیبان درباره موضوع افزایش قیمت نان و برخی اقلام خوراکی دیگر در روزهای اخیر گفت: آغاز موج گرانی ها با افزایش قیمت نان شروع نتایج فاجعه بار بودجه 1401 است.
او افزود: رفاه مردم در این بودجه دیده نشد و دولت فقط شیوه کسب درآمد خود را دید و به هر بهانه ای از قبیل مالیات، عوارض و .. از مردم پول گرفته می شود
ییس فراکسیون مستقلین ولایی در دوره دهم همچنین گفت: در ابتدا هزار و 200 کالا ارز ترجیحی می گرفتند آقای رییس خودش ترجیح داد، این تعداد را به 25 کالا کاهش دهد و بعد دوباره 18 تای دیگر را هم حذف کرد و بعد هم مجلس به دولت اختیار داد که هر زمان خواست حذف کند نتیجه هم، این گرانی اخیر نان است که در روزهای اخیر می بینیم.
الای هزار هزار میلیارد تومان کسری در بودجه 1401 خواهیم داشت
رییس سابق سازمان نقشه برداری کشور گفت: بودجه سال 1401 برخلاف همه شعارها با کسری حدود 708 میلیارد تومان به مجلس تحویل داده شد و از ابتدا ناترازی داشت و کمیسیون تلفیق مجلس هم متاسفانه مواردی را به آن اضافه کرد و با قاطعیت می گویم، بالای هزار هزار میلیارد تومان کسری در بودجه 1401 خواهیم داشت.
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان این که «حذف ردیف ها از بودجه 1401 به فسادانگیزترین فرم ممکن بود و نظارت دستگاه های نظارتی نیز کم شد»، افزود: انتظار داشتم دیوان محاسبات و مجلس درباره این موضوع به دولت اعتراض کنند اما اعتراض نکردند.
و ادامه داد: دست دولت در این بودجه بسیار باز است و به هر شکلی که بخواهد، تصمیم می گیرد و هزینه می کند و ریل گذاری را خودش انجام می دهد.
*مجلس امکان نظارت بر بودجه 1401 را از خود سلب کرد
رییس فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس دهم درباره ارقام موجود در قانون بودجه سال جاری نیز گفت: مساله فسادانگیز دیگر دلار 23 هزار تومان، نفت 60 دلار و پیش بینی فروش 1 میلیون و 200 تا 300 هزار بشکه است در حالی که، همین امروز نفت را بالای 100 دلار می فروشند و ارز بالای 23 هزار تومان است، حالا برای مازاد این درآمد چه برنامه ای وجود دارد؟ هیچ!
او ادامه داد: باید نظارت بر افزایش درآمد دولت روزانه بر خط می شد و با نظارت مجلس، این افزایش درامد را دولت هزینه می کرد اما دیکتاتوری در بودجه سال 1401 به وجود آمد و مجلس هم نمی تواند نظارت کند.
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان این که «بودجه ای که نوشته شد برنامه ای بود که دولت خودش برای خودش تنظیم کرد»، گفت: باید ابتدا برنامه 5 ساله توسعه در مجلس تصویب می شد و بر اساس برش یک ساله این برنامه، بودجه سنواتی برای 1401 نوشته و تصویب می شد اما چون کشور برنامه هفتم ندارد دولت هرکاری که می خواست در بودجه نوشت و ارائه داد و مجلس هم ان را تصویب کرد و این پراشتباه ترین اقدام بود.
نماینده ادوار مجلس همچنین تاکید کرد: این بودجه فسادانگیز و فسادآور بود و بیش از همه مجلس مقصر است چرا که با رفیق بازی با دولت، ابزارهای نظارتی خود را از دست داد.
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان این که «آقای قالیباف اقتدار مجلس را از بین برد»، گفت: ما هم به یکدست بودن قائل هستیم به این معنا که تنش بین دولت و مجلس کاهش یابد اما این به معنی نیست که هر چه دولت نوشت مجلس تسلیم دولت بشود، این برای کشور خسران است.
او با تاکید بر این که «بودجه 1401 یک شوآف است»، افزود: اعتبارات سفر یعنی چه که در بودجه گنجانده شد؟! این رفتارهای احمدی نژادی نتیجه خود را نشان داده است نمی شود رییس جمهور راه بیافتد دست در خورجین کند و پول توزیع کند در اینباره هیچ کس مقصر نیست به جز مجلس.
*رشد درآمد نفتی ایران به خاطر افزایش قیمت نفت ناشی از بحران اوکراین است نه کارآمدی دولت!
او با تاکید بر این که «دولت زمینی را طراحی کرد و مجلس در زمین دولت بازی کرد»، خاطر نشان کرد: فاجعه ملی بودجه 1401 از هر زاویه ای مشکل دار است، افزایش تورم، نقدینگی و گسترش فقر و بیکاری از نتایج قطعی این بودجه است و غیرممکن است، 8 درصد رشد اقتصادی را رقم بزند.
جعفرزاده ایمن آبادی تصریح کرد: دولت بداند که اگر قیمت نفت در اثر جنگ اوکراین افزایش یافت و درامد دولت ناشی از این رشد کاذب نفت افزایش یافت، این رشد درآمدی و اقتصادی را نباید به حساب عملکرد خود بگذارد.
او‌ در پایان افزود: دولت آقای روحانی با نفت 17 دلار کشور را چرخاند آقای رییسی با نفت 137 دلار.

http://www.javanannews.ir/Fa/News/803952/جعفرزاده--رئیسی-شانس-آورد-که-با-جنگ-اوکراین-قیمت-نفت-افزایش-پیدا-کرد
بستن   چاپ