آریا جوان
شیرین کامی در شهر هواداران تراختور / جشنواره قرابیه، شیرینی و شکلات در تبریز
سه شنبه 6 ارديبهشت 1401 - 22:10:07
آریا جوان - توریسم آنلاین : معاون گردشگری آذربایجان شرقی از برگزاری جشنواره قرابیه، شیرینی و شکلات تبریز در خردادماه 1401 خبر داد.
نخستین جلسه رسمی جشنواره قرابیه، شیرینی و شکلات تبریز با حضور علیرضا بایرام زاده معاون گردشگری استان و رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ، نمایندگانی از فرمانداری ، اتحادیه قنادان، سازمان صمت، اتاق بازرگانی، نیروی انتظامی، انجمن صنایع غذایی برگزار شد.
علیرضا بایرام زاده معاون گردشگری آذربایجان شرقی در این جلسه ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه قرابیه تبریز در صنعت شیرینی کشور، گفت: «شیرینی قرابیه یکی از شیرینی‌های اصیل و ماندگار تبریز است که قدمتی بیش از یک قرن دارد و به‌واسطه شهرت ملی و بین‌المللی آن، طی دی‌ماه سال گذشته روش پخت این شیرینی سنتی در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسید.»
قرابیه پادشاه شیرینی های تبریز
او ادامه داد: «در راستای صیانت از این میراث ارزشمند، جشنواره جامع شیرینی و شکلات با محوریت قرابیه طی خردادماه سال جاری به همت اتحادیه قنادان استان و همکاری جامع دستگاه‌های دولتی و انجمن‌های ذی‌ربط برگزار خواهد شد.»
بایرام زاده اظهار داشت: «در این جشنواره شاهد حضور فعالان قدرتمند صنایع شیرینی و شکلات استان خواهیم بود که نقش مهمی در صنایع شیرینی و شکلات کشور دارند، همچنین در این جشنواره میزبان میهمانان لشکری و کشوری و همچنین بین‌المللی خواهیم بود.»
تبریز، مرکز استان آذربایجان‌شرقی. با ایل گلی زیبایش و بازار جذاب و تو در توی خود. شهری که مام جنبش مشروطه بود و از آن همه فداکاری و مبارزه دوران مشروطه، تنها موزه‌ای برای شهر به یادگار مانده است.
این شهر بزرگ‌ترین شهر منطقه شمال غرب ایران به حساب می‌آید و بیشتر از 23 هزار کیلومترمربع وسعت دارد. تبریز در جنوب‌شرقی جلگه‌ای به همین نام واقع شده است. تقریباً دور تا دور تبریز را کوه احاطه کرده است.
رفتن به این شهر زیبا زیاد سخت نیست. هم از طریق جاده ماشین‌رو و هم از طریق راه‌آهن و هم با استفاده از هواپیما می‌توانیدبه آن سفر کنید.
از همه اینها که بگذریم برای گشت و گذار درمرکز آذربایجان شرقی چند روزی وقت لازم است. البته تعداد بنا‌های تاریخی در این شهر نسبت به شهر‌هایی مانند اصفهان، شیراز و یزد کم است. این امر دو دلیل دارد. یکی آن‌که بار‌ها مورد هجوم ترک‌های عثمانی قرار گرفته و در جریان این حملات شماری از ابنیه شهر ویران شده است.تبریز به واسطه تیم محبوب تراکتورسازی و هواداران متعصب و وفادارش نیز معروف است.
دلیل دوم، تعداد زیاد زلزله‌های ویرانگری بوده که در این شهر روی داده است. آخرین آنها هم در آخرین شب سال 1193 هجری قمری در آغاز دوره حکومت قاجاریان بود که تنها تلی از خاک از این شهر برجای گذاشت.
چرا نام تبریز تب ریز است؟
نکته بعد در مورد وجه تسمیه آن است. روایات مختلفی در این خصوص نقل شده است. می‌گویند تبریز به معنی تب‌ریز یا پنهان‌کننده تب است. این را از آن جهت بکار می‌برند که معتقدند این شهر پنهان‌کننده جنبش‌های آتشفشانی کوه سهند بوده است. برخی به آن «توری» می‌گویند. توری به معنی چشمه یا رود آبگرم است.
علت آن هم وفور این‌گونه چشمه‌ها در اطراف منطقه است که منشأ آن را سهند می‌دانند. به تبریز که بروید در اطراف آن منطقه‌ای به نام «قنبرآباد» است که مردم آن هنوز هم به تبریز توری می‌گویند. اما در بین عامه مردم هم روایت جالبی در مورد اسم این شهرهست.
می‌گویند زن هارون‌الرشید به تب نوبه دچار می‌شود. از قضا چند روزی در آب و هوای بسیار خوب تبریز اقامت می‌کند و بیماری از بین می‌رود. دستور می‌دهد شهری در آن محل بنا کنند و نام آن را تب‌ریز می‌گذارد.
بنای شهرکنونی به دوران اشکانی و ساسانی برمی‌گردد. در طول تاریخ، بار‌ها خراب شده و دوباره از نو ساخته شده است. صفویان اول بار تبریز را به عنوان پایتخت برمی‌گزینند. آن زمان که صفویان اقدام به این کار می‌کنند تبریز چهارمین شهر بزرگ دنیا بوده است و تنه به تنه استانبول عثمانی می‌زده است.
اما صفویان زود پایتخت خود را به قزوین انتقال می‌دهند. علت آن هم هجوم‌های متعدد سربازان عثمانی بوده است. در زمان قاجار هم تبریز متجدد‌ترین شهر ایران بوده است. در این دوران ولیعهد​های قاجاری در این شهر سکونت داشتند و از قضا جنبش مشروطه نیز از این شهر آغاز می‌شود.

http://www.javanannews.ir/Fa/News/801285/شیرین-کامی-در-شهر-هواداران-تراختور----جشنواره-قرابیه،-شیرینی-و-شکلات-در-تبریز
بستن   چاپ