آریا جوان
طبع هل، مصلحات و خواص آن از نظر طب سنتی
چهارشنبه 10 آذر 1400 - 19:16:03
آریا جوان - هل از ادویه‌های معطر و پر طرفدار است که ایرانیان از قدیم تا به حال از آن در پخت بسیاری از غذاها و دسرها استفاده می‌کنند. جدا از خواص فوق‌العاده هل، طبع هل و عطر خوشایندش آن را محبوب‌تر می‌کند.
در این مقاله ابتدا طبع هل از نظر طب سنتی را بیان می‌کنیم و سپس خواص شگفت انگیزش را برای شما عزیزان شرح می‌دهیم.
طبع هل سرد است یا گرم؟
طبع هل از نظر طب سنتی گرم و خشک است و مصلح آن کتیرا معرفی شده است.
مزاج انواع مصلحات
گرم و خشک کتیرا
خواص شگفت انگیز هل
1. کنترل فشار خون
هل برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند بسیار مفید است. این ادویه به دلیل تاثیر دیورتیک، فشار خون را کاهش می‌دهد. به این معنی که می‌تواند آب ایجاد شده در اطراف قلب شما را از طریق ادرار کاهش دهد.

آریا جوان


2. جوان بمانید!
گیاه هل منبعی سرشار از آنتی اکسیدان است. رادیکال‌های آزاد ایجاد شده روی پوست شرایط را برای جذب اسیدهای آمینه محیطی و پیری زودرس فراهم می‌کنند؛ همچنین از پوست در برابر این رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.
3. سرشار از ترکیبات ضد سرطان
ترکیبات موجود در هل با سلول‌های سرطانی مبارزه می‌کند. طبق مطالعات انجام شده پودر هل می‌تواند فعالیت آنزیم‌های خاصی را که به مبارزه با سرطان کمک می‌کنند، افزایش دهد. همچنین این ادویه توانایی افزایش قدرت سلول‌های کشنده تومورها را دارد.
4. کاهش التهابات مزمن در بدن
هل سرشار از ترکیباتی است که التهابات را از بین می‌برد. التهاب هنگامی رخ می‌دهد که بدن شما نسبت به یک عامل خارجی واکنش نشان دهد. التهابات طولانی مدت بدون درمان می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن شود. اما آنتی اکسیدان‌ها در هل از سلول‌ها در برابر آسیب‌های محیطی و ایجاد التهاب محافظت می‌کنند.
5. از شر بوی بد دهان خلاص شوید!
استفاده دائم از هل در حد متعادل برای درمان بوی دهان و بهبود سلامت دهان و دندان مفید است. به همین دلیل تولیدکنندگان از این ادویه در محصولات مختلف مانند انواع آدامس‌های عطری استفاده می‌کنند. هل با باکتری‌های دهانی مبارزه کرده و اکسیژن تازه به ریه‌ها می‌رساند.

آریا جوان


6. هضم بهتر غذا
هزاران سال است که هل برای کمک به هضم غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین هل برای رفع مشکلات گوارشی مانند ناراحتی‌های معده و حالت تهوع مفید است.
7. رفع عفونت‌ ها
هل به دلیل داشتن اثرات ضدباکتریایی، عفونت‌ها را درمان می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره هل و روغن‌های دارای هل، ترکیباتی دارند که با انواع باکتری‌ها مبارزه می‌کنند.
8. درمان آسم با خاصیت ضد التهابی
ترکیبات موجود در هل به افزایش جریان هوا در ریه‌های شما و بهبود تنگی نفس کمک می‌کند. همچنین به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد می‌تواند رگ‌های تنفسی را آرام تر کرده و به نفس کشیدن افراد مبتلا به آسم و بیماری‌های ریوی کمک کند.
9. چای هل، دشمن قند خون!
مصرف هل در چایی، علاوه بر داشتن خواص کاربردی گفته شده، میزان قند خون را نیز کاهش می‌دهد. این خاصیت برای افراد مبتلا به دیابت یک مزیت محسوب می‌شود، اما دقت داشته باشید استفاده بیش از حد آن، به خصوص برای افراد معمولی توصیه نمی‌شود؛ زیرا با کاهش قند خون فرد دچار افت فشار می‌شود و این مسئله می‌تواند خطرناک باشد.
10. محافظت از کبد
عصاره هل آنزیم‌های کبدی، تری گلیسیرید و کلسترول بالا را کاهش می‌دهد. همچنین از بزرگ شدن کبد و خطر ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند.

آریا جوان


11. هل یک آرام‌ بخش قوی
بر اساس مطالعات انجام شده، استفاده دائم از هل علائم استرس و اضطراب را از بین می‌برد. زمانی که میزان آنتی اکسیدان‌های خون کاهش پیدا می‌کنند، اضطراب و سایر اختلالات خلق و خویی برای فرد ایجاد می‌شود. هل به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان در کاهش این عوارض، نقش موثری دارد.
12. کنترل سندرم متابولیک بدن
هل می‌تواند به برخی از جنبه‌های سندرم متابولیک کمک کند. در واقع سندرم متابولیک گروهی از شرایط سلامتی بدن است که می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی و دیابت نوع 2 شود. از جمله این شرایط می‌توان به موارد زیر اشار کرد:
قند خون بالا چاقی فشار خون تری گلیسیرید بالا کلسترول بالا سطح پایین کلسترول مفید برای بدن
چه افرادی نمی‌ توانند از هل استفاده کنند؟
کودکان زیر دو سال زنانی که باردار هستند یا شیر می‌دهند
سخن آخر
رایج‌ترین مصارف از هل، استفاده از آن در پخت انواع شیرینی و انواع دمنوش‌هاست. طبع هل به گونه‌ای است که تقریبا با همه سلیقه‌ها و مزاج‌ها سازگاری دارد. همانطور که در متن نیز به آن اشاره شد، استفاده از هل در حد متعادل همه خواص دارویی آن را برای بدن ما به ارمغان می‌آورد. اما استفاده بیش از اندازه از این دانه معطر، می‌تواند عوارض جانبی مانند افت فشار داشته باشد.
در پایین همین صفحه، برای ما بنویسید چقدر از هل استفاده می‌کنید و چه اثراتی برای شما داشته است؟ همچنین شما می‌توانید با طبع گیاهان دارویی دیگر نیز مانند طبع آویشن ، طبع انیسون و طبع بابونه هم در انگیزه آشنا شوید.

http://www.javanannews.ir/Fa/News/766387/طبع-هل،-مصلحات-و-خواص-آن-از-نظر-طب-سنتی
بستن   چاپ