آریا جوان

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش نخود آله خواندنی

طرز تهیه خورش نخود آله
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خورش نخود آله یکی از غذاهای اصیل و سنتی کاشان است که در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است، این خورشت خوشمزه در یزد و دزفول هم درست می‌شود و به قیمه دزفولی یا قیمه یزدی معروف است. برای آشنایی با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش نخود آله در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر نخود 1 پیمانه مغز ران گوسفند یا گوساله 400 گرم پیاز 3 عدد لیمو عمانی 4 عدد رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی رنده شده 5 عدد زعفران 2/1 قاشق سوپ‌خوری روغن به مقدار کافی چوب دارچین 2 تکه گل محمدی 2 عدد نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری به مقدار لازم طرز تهیه خورش نخود آله مرحله اول برای تهیه خورش نخود آله ابتدا نخود‌ها را از چند ساعت قبل در آب خیسانده تا نفخ آن‌ها گرفته شود بعد آبکشی کنید، سپس نخودها را روی تخته ریخته و با وردنه روی آن‌ها بکشید تا پوستشان جدا و دو لپه شوند. نکته: آله در زبان محلی کاشان به معنی نصفه و نیمه است به همین دلیل در این خورشت نخود را دو نیم می‌کنند. مرحله دوم حالا لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ‌ کنید و همراه با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا 15 دقیقه بجوشد، سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب به مدت 2 ساعت بماند تا خیس بخورد. مرحله سوم در ادامه پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای مناسب به مقدار کافی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند، سپس زردچوبه را اضافه کنید تا پیاز خوشرنگ شود. مرحله چهارم سپس گوشت را که مکعبی خرد کرده‌اید به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا خوب آب گوشت کشیده شود، بعد گوجه فرنگی پوره شده و در ادامه نخودها را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه با هم بپزند. مرحله پنجم حالا 5 پیمانه آب را به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید، زمانی که آب به جوش آمد و چند جوش زد، حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و نخود کامل پخته شوند. مرحله ششم در نیم ساعت آخر پخت، در یک تابه کوچک روغن ریخته و روی حرارت متوسط یک قاشق رب را تفت دهید، وقتی رنگ آن عوض شد، همراه با زعفران به خورشت اضافه کنید. مرحله هفتم در این مرحله لیمو عمانی‌ها را که خوب خیس خورده‌اند از آب خارج کنید و در خورشت بریزید و بعد از آن نمک، فلفل و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید خورشت خوب بپزد و کاملا جا بیفتد. نکته: نمک باعث می‌شود که گوشت دیرتر بپزد به همین دلیل در آخر به خورشت اضافه کنید تا پروتئین و عطر و طعم گوشت حفظ شود. مرحله هشتم در چند دقیقه آخر گل‌ها را اضافه کنید و بگذارید تا چند جوش بخورد بعد از این‌که خورشت کاملا جا افتاد چوب دارچین و گل را از آن خارج کنید و از روی حرارت بردارید. حالا خورشت را در ظرف مناسب بکشید و همراه با پلو ایرانی و دورچین سرو کنید.

خورش نخود آله یکی از غذاهای اصیل و سنتی کاشان است که در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است، این خورشت خوشمزه در یزد و دزفول هم درست می‌شود و به قیمه دزفولی یا قیمه یزدی معروف است. برای آشنایی با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش نخود آله در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
نخود1 پیمانه
مغز ران گوسفند یا گوساله400 گرم
پیاز3 عدد
لیمو عمانی4 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده5 عدد
زعفران2/1 قاشق سوپ‌خوری
روغنبه مقدار کافی
چوب دارچین2 تکه
گل محمدی2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاریبه مقدار لازم
طرز تهیه خورش نخود آله
مرحله اول
برای تهیه خورش نخود آله ابتدا نخود‌ها را از چند ساعت قبل در آب خیسانده تا نفخ آن‌ها گرفته شود بعد آبکشی کنید، سپس نخودها را روی تخته ریخته و با وردنه روی آن‌ها بکشید تا پوستشان جدا و دو لپه شوند.
نکته: آله در زبان محلی کاشان به معنی نصفه و نیمه است به همین دلیل در این خورشت نخود را دو نیم می‌کنند.
مرحله دوم
حالا لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ‌ کنید و همراه با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا 15 دقیقه بجوشد، سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب به مدت 2 ساعت بماند تا خیس بخورد.
مرحله سوم
در ادامه پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای مناسب به مقدار کافی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند، سپس زردچوبه را اضافه کنید تا پیاز خوشرنگ شود.
مرحله چهارم
سپس گوشت را که مکعبی خرد کرده‌اید به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا خوب آب گوشت کشیده شود، بعد گوجه فرنگی پوره شده و در ادامه نخودها را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه با هم بپزند.
مرحله پنجم
حالا 5 پیمانه آب را به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید، زمانی که آب به جوش آمد و چند جوش زد، حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و نخود کامل پخته شوند.
مرحله ششم
در نیم ساعت آخر پخت، در یک تابه کوچک روغن ریخته و روی حرارت متوسط یک قاشق رب را تفت دهید، وقتی رنگ آن عوض شد، همراه با زعفران به خورشت اضافه کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله لیمو عمانی‌ها را که خوب خیس خورده‌اند از آب خارج کنید و در خورشت بریزید و بعد از آن نمک، فلفل و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید خورشت خوب بپزد و کاملا جا بیفتد.
نکته: نمک باعث می‌شود که گوشت دیرتر بپزد به همین دلیل در آخر به خورشت اضافه کنید تا پروتئین و عطر و طعم گوشت حفظ شود.
مرحله هشتم
در چند دقیقه آخر گل‌ها را اضافه کنید و بگذارید تا چند جوش بخورد بعد از این‌که خورشت کاملا جا افتاد چوب دارچین و گل را از آن خارج کنید و از روی حرارت بردارید. حالا خورشت را در ظرف مناسب بکشید و همراه با پلو ایرانی و دورچین سرو کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/875062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه/ ردیاب بهترین مکان تحت پوشش شبکه‌های تلفن همراه

مارک زاکربرگ می‌گوید متا در حال توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک است

گوشی وان پلاس Ace 3 Pro طراحی کاملاً جدیدی خواهد داشت؟

قیمت هدست متا کوئست 2 به‌طور دائمی افت کرد

خرس خانگی یک روس

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

واکنش روزبه چشمی به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات باشگاه

گفت و گوی خبرنگاران با آرمین سهرابیان در پایان بازی استقلال و شمس آذر

گفت و گوی خبرنگاران با نصرالله خواجه‌گیری سرپرست استقلال در پایان بازی با شمس آذر

رئیس بایرن: نیامدن ناگلزمان برای ما پایان دنیا نیست

سهرابیان: با تمام توان برای قهرمانی میجنگیم

رقیبان سیتی به دنبال جذب هالند جدید

مرادمند: خداراشکر که در این بازی چَک خوردیم!

چشمی: بازی خیلی زیاد سخت شد

استقلال عنوان بهترین دفاع لیگ را از دست داد

قهرمان لیگ ثانیه آخر مشخص می‌شود

توصیه ای برای چیدمان منزل کسانی که فرزند اوتیسم دارند

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

سامسونگ حذف یکی از نرم‌افزارها را در One UI 6.1 غیرممکن کرد

جنجال هوش مصنوعی؛ تریلر جعلی فیلم جیمز باند با بازی هنری کویل وایرال شد

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر

تفاضل گل استقلال و پرسپولیس برابر شد

فریاد باقری با مهم‌ترین گل سال به تراکتور

جدول لیگ برتر؛ استقلال به صدر رسید

زندی: اصلاً خوب نبودیم؛ استقلال تیم یکدستی دارد

ستاره‌های سپاهان در دو چالشِ مورایس

گزارش اکیپ؛ بایرن نه، زیدان به یونایتد می‌رود!‏

کار سخت نکونام و کادرفنی استقلال تا 12 اردیبهشت!

از مرحله گروهی حذف شوی، درجا اخراج می‌شوی

صحبت های جنجالی امیرحسین صادقی بازیکن اسبق استقلال

صحبت های حسین گودرزی بازیکن شمس آذر قزوین

آقایی: باید همیشه همینقدر متحد باشیم