آریا جوان

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش نخود آله خواندنی

طرز تهیه خورش نخود آله
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خورش نخود آله یکی از غذاهای اصیل و سنتی کاشان است که در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است، این خورشت خوشمزه در یزد و دزفول هم درست می‌شود و به قیمه دزفولی یا قیمه یزدی معروف است. برای آشنایی با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش نخود آله در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر نخود 1 پیمانه مغز ران گوسفند یا گوساله 400 گرم پیاز 3 عدد لیمو عمانی 4 عدد رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی رنده شده 5 عدد زعفران 2/1 قاشق سوپ‌خوری روغن به مقدار کافی چوب دارچین 2 تکه گل محمدی 2 عدد نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری به مقدار لازم طرز تهیه خورش نخود آله مرحله اول برای تهیه خورش نخود آله ابتدا نخود‌ها را از چند ساعت قبل در آب خیسانده تا نفخ آن‌ها گرفته شود بعد آبکشی کنید، سپس نخودها را روی تخته ریخته و با وردنه روی آن‌ها بکشید تا پوستشان جدا و دو لپه شوند. نکته: آله در زبان محلی کاشان به معنی نصفه و نیمه است به همین دلیل در این خورشت نخود را دو نیم می‌کنند. مرحله دوم حالا لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ‌ کنید و همراه با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا 15 دقیقه بجوشد، سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب به مدت 2 ساعت بماند تا خیس بخورد. مرحله سوم در ادامه پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای مناسب به مقدار کافی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند، سپس زردچوبه را اضافه کنید تا پیاز خوشرنگ شود. مرحله چهارم سپس گوشت را که مکعبی خرد کرده‌اید به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا خوب آب گوشت کشیده شود، بعد گوجه فرنگی پوره شده و در ادامه نخودها را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه با هم بپزند. مرحله پنجم حالا 5 پیمانه آب را به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید، زمانی که آب به جوش آمد و چند جوش زد، حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و نخود کامل پخته شوند. مرحله ششم در نیم ساعت آخر پخت، در یک تابه کوچک روغن ریخته و روی حرارت متوسط یک قاشق رب را تفت دهید، وقتی رنگ آن عوض شد، همراه با زعفران به خورشت اضافه کنید. مرحله هفتم در این مرحله لیمو عمانی‌ها را که خوب خیس خورده‌اند از آب خارج کنید و در خورشت بریزید و بعد از آن نمک، فلفل و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید خورشت خوب بپزد و کاملا جا بیفتد. نکته: نمک باعث می‌شود که گوشت دیرتر بپزد به همین دلیل در آخر به خورشت اضافه کنید تا پروتئین و عطر و طعم گوشت حفظ شود. مرحله هشتم در چند دقیقه آخر گل‌ها را اضافه کنید و بگذارید تا چند جوش بخورد بعد از این‌که خورشت کاملا جا افتاد چوب دارچین و گل را از آن خارج کنید و از روی حرارت بردارید. حالا خورشت را در ظرف مناسب بکشید و همراه با پلو ایرانی و دورچین سرو کنید.

خورش نخود آله یکی از غذاهای اصیل و سنتی کاشان است که در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است، این خورشت خوشمزه در یزد و دزفول هم درست می‌شود و به قیمه دزفولی یا قیمه یزدی معروف است. برای آشنایی با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش نخود آله در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
نخود1 پیمانه
مغز ران گوسفند یا گوساله400 گرم
پیاز3 عدد
لیمو عمانی4 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده5 عدد
زعفران2/1 قاشق سوپ‌خوری
روغنبه مقدار کافی
چوب دارچین2 تکه
گل محمدی2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاریبه مقدار لازم
طرز تهیه خورش نخود آله
مرحله اول
برای تهیه خورش نخود آله ابتدا نخود‌ها را از چند ساعت قبل در آب خیسانده تا نفخ آن‌ها گرفته شود بعد آبکشی کنید، سپس نخودها را روی تخته ریخته و با وردنه روی آن‌ها بکشید تا پوستشان جدا و دو لپه شوند.
نکته: آله در زبان محلی کاشان به معنی نصفه و نیمه است به همین دلیل در این خورشت نخود را دو نیم می‌کنند.
مرحله دوم
حالا لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ‌ کنید و همراه با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا 15 دقیقه بجوشد، سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب به مدت 2 ساعت بماند تا خیس بخورد.
مرحله سوم
در ادامه پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای مناسب به مقدار کافی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند، سپس زردچوبه را اضافه کنید تا پیاز خوشرنگ شود.
مرحله چهارم
سپس گوشت را که مکعبی خرد کرده‌اید به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا خوب آب گوشت کشیده شود، بعد گوجه فرنگی پوره شده و در ادامه نخودها را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه با هم بپزند.
مرحله پنجم
حالا 5 پیمانه آب را به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید، زمانی که آب به جوش آمد و چند جوش زد، حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و نخود کامل پخته شوند.
مرحله ششم
در نیم ساعت آخر پخت، در یک تابه کوچک روغن ریخته و روی حرارت متوسط یک قاشق رب را تفت دهید، وقتی رنگ آن عوض شد، همراه با زعفران به خورشت اضافه کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله لیمو عمانی‌ها را که خوب خیس خورده‌اند از آب خارج کنید و در خورشت بریزید و بعد از آن نمک، فلفل و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید خورشت خوب بپزد و کاملا جا بیفتد.
نکته: نمک باعث می‌شود که گوشت دیرتر بپزد به همین دلیل در آخر به خورشت اضافه کنید تا پروتئین و عطر و طعم گوشت حفظ شود.
مرحله هشتم
در چند دقیقه آخر گل‌ها را اضافه کنید و بگذارید تا چند جوش بخورد بعد از این‌که خورشت کاملا جا افتاد چوب دارچین و گل را از آن خارج کنید و از روی حرارت بردارید. حالا خورشت را در ظرف مناسب بکشید و همراه با پلو ایرانی و دورچین سرو کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/875062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

من بیشعور بودم با تو ازدواج کردم!

از لحاظ روحی فرو ریختم و به یک باره منفجر شدم

قلعه نویی احتیاج به زمان دارد

تجربه‌ی تیموریان می‌تواند به تیم ملی کمک کند

تولد جالب بچه کانگوروها

اولین عکس پدرزن و مادرزن عادل فردوسی پور!

وزیر ارشاد: هیچ خبرنگاری بدون بیمه و هنرمند پیشکسوتی بدون خانه نباید باشد

سیاوش طهمورث با معرکه در معرکه به تماشاخانه ایران‌ شهر می‌آید

تشویق صداوسیما بخاطر دوری از «سلبریتی زدگی»

افشای اسرار فسادی که فیفا را بی‌آبرو کرد

ژیرو با میلان به توافق رسید

هافبک تیم دنیزلی در تمرین تیم گل‌محمدی

مس کرمان آماده اولین بازی سال نو

فاضلی: باید با تمرکز و جنگنده کار کنیم

فاضلی: داور باید بهترین فرد زمین مسابقه باشد

تیم منتخب تاریخ فوتبال به انتخاب ChatGPT

کلانتری: استقلال خوزستان از موقعیت‌هایش بهتر سود برد

چگونه بهترین استفاده را از لباس های قدیمی داشته باشیم؟

ترفند درست کردن چتر مینیاتوری با کاغذ

چند دقیقه با یکی از بزرگان علم و دانش

نمایی زیبا از شهر دبی

هنرنمایی محمدرضا علیمردانی در «تعمیرکاران ماشین‌های فرسوده»

هنوز ازدواج نکردن 2 تا خانواده به جون هم افتادن

هفته 26 لیگ دسته اول| پیروزی تیم های مدعی و بالانشین

لالیگا با انتقاد از لاهوز شوخی ندارد!

لیگ یک/ تالش برای بقا معجزه می خواهد

پست انریکه رزرو شد: سیتی بعد از جدایی گواردیولا

پیانیچ: یوونتوس باید بیخیال کونته شود

شایعه دستمزد نجومی رشفورد

خوشگلی های زندگی را دریابید!

توضیحات نماینده مجلس درباره عکسش با لودر

انتقاد لاوروف از رویکرد آمریکا در قبال برجام

اعلام نتایج بررسی علل بروز مشکلات پرداخت حقوق اسفند ماه

استفاده از ماسک تنها راه پیشگیری از روند افزایشی کرونا

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان شمالی : این استان بیش از 28 هزار ورزش کار سازمان یافته دارد

صوت/ قرائت دعای ابوحمزه‌ثمالی با نوای حاج محمود کریمی

تاثیر منت گذاشتن روی اعمال

داستانک/ دانش آموزان و سیب‌زمینی‌های گندیده

انگیزه‌های صبر و شکیبایی در کلام شهید دستغیب

شهیدی که همیشه در صف اول خدمت به مردم بود!

خدا را نباید فراموش کرد!

معماری منحصربه فرد مسجدی تاریخی در ایران

ضرب المثل/ طوطی وار

ساخت جای قاشق و چنگال با قوطی های بازیافتی

صحنه جالب آب دادن به مار تشنه

طبیعت خراسان شمالی در فصل بهار

پرده پوشی عجیب خداوند

حکمت/ کودک بانشاط و بازیگوش

سریال کره‌ای ماجراهای بامزه مامور مخصوص حاکم

مسابقات آفرود در گل و لای