آریا جوان

آخرين مطالب

فضای بین زمین و ماه در حال شلوغ شدن است!

افزایش ماموریت های ماه، جرقه ای برای درگیری های ژئوپلیتیکی فناوری

افزایش ماموریت های ماه، جرقه ای برای درگیری های ژئوپلیتیکی
  بزرگنمايي:

آریا جوان - بر اساس برخی تخمین‌ها، 100 ماموریت ماه ممکن است در طول دهه آینده به فضا پرتاب شوند. سطح علاقه به ماه به مراتب از مسابقه فضایی دوران جنگ سرد که اولین انسان‌ها روی سطح قمر زمین قدم گذاشتند، پیشی گرفته است.

به نقل از ان‌بی‌سی، با توجه به اینکه چندین کشور و شرکت‌های خصوصی در حال حاضر برای ماموریت‌های ماه هدفگذاری کرده‌اند، کارشناسان می‌گویند فضای بین زمین و ماه می‌تواند از نظر استراتژیک اهمیت پیدا کند و به طور بالقوه باعث ایجاد رقابت بر سر منابع و موقعیت‌یابی شود و حتی جرقه‌ای برای ایجاد درگیری‌های ژئوپلیتیکی باشد.
لورا فورکزیک(Laura Forczyk)، مدیر اجرایی شرکت مشاوره فضایی «Astralytical» مستقر در آتلانتا می‌گوید: ما در حال حاضر شاهد این لفاظی‌های رقابتی بین دولت ایالات متحده آمریکا و دولت چین هستیم. ایالات متحده به چین اشاره می‌کند و می‌گوید: ما باید بودجه ابتکارات فضایی خود را در ماه و فضای بین زمین و ماه تامین کنیم، زیرا چین تلاش می‌کند به آنجا برسد و ادعای داشتن قلمرو کند و سپس سیاستمداران چینی همین را در مورد ایالات متحده می‌گویند.
هم ایالات متحده و هم چین برنامه‌هایی قوی برای اکتشاف ماه در دست اجرا دارند. طرح‌های آنها نه تنها فضانوردان را بر روی ماه فرود می‌آورند، بلکه زیستگاه‌هایی در سطح و زیرساخت‌هایی در مدار این قمر نیز ایجاد می‌کنند. آنها تنها کشورهای علاقه‌مند به ماه نیستند: کره جنوبی، امارات متحده عربی، هند و روسیه از جمله کشورهایی هستند که ماموریت‌های رباتیکی به ماه برنامه‌ریزی کرده‌اند.

آریا جوان


حتی شرکت‌های تجاری نیز جاه‌طلبی‌های مربوط به ماه دارند. شرکت فضایی اسپیس‌ایکس در حال آماده‌سازی ماموریتی برای پرتاب مسافران خصوصی در سال جاری طی یک پرواز گردشگری به مدار ماه است و شرکت‌های خصوصی دیگر در ایالات متحده و ژاپن برای رسیدن به ماه مسابقه می‌دهند.
افزایش دسترسی به فضا و ماه فواید زیادی برای بشریت دارد، اما همچنین احتمال تنش‌ها بر سر منافع رقیب را افزایش می‌دهد که به گفته کارشناسان می‌تواند پیامدهای اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای داشته باشد.
کیتلین جانسون(Kaitlyn Johnson)، معاون مدیر و همکار پروژه امنیت هوافضا در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، می‌گوید: در طول جنگ سرد، رقابت فضایی برای کسب اعتبار و قدرت ملی بود. اکنون، ما درک بهتری از مزایایی داریم که عملیات در فضای بین زمین و ماه می‌تواند داشته باشد.
کیتلین جانسون: در طول جنگ سرد، رقابت فضایی برای کسب اعتبار و قدرت ملی بود. اکنون، ما درک بهتری از مزایایی داریم که عملیات در فضای بین زمین و ماه می‌تواند داشته باشد.
اگرچه تعاریف در مورد واژه سیسلونار(Cis-Lunar) گاهی اوقات متفاوت است اما این کلمه به سطح و مدار ماه و فضای بین زمین و ماه اشاره دارد. هر کشور یا سازمانی که قصد حضور در ماه را دارد، یا برای کاوش در اعماق منظومه شمسی جاه‌طلب است، علاقه خاصی به فعالیت در فضای بین زمین و ماه دارد. چه با ماهواره‌های ارتباطی و ناوبری باشد چه با پایگاه‌هایی که به عنوان ایستگاه‌های بین زمین و ماه عمل می‌کنند.

آریا جوان


فورکزیک می‌گوید: با برنامه‌ریزی‌های زیادی که برای ماه طی دهه آینده انجام شده، آژانس‌های فضایی و شرکت‌های تجاری احتمالا برای دستیابی مدارها و مسیرهای استراتژیک تلاش خواهند کرد.
او افزود: ممکن است به نظر برسد که فضا بزرگ است، اما مدارهای خاصی که ما به آنها علاقه‌مندیم به سرعت پر می‌شوند.
علت افزایش فعالیت در فضای بین ماه و زمین به دلیل کاهش قابل توجه هزینه‌های پرتاب در دهه گذشته است. پیشرفت در فناوری و افزایش رقابت باعث کاهش قیمت ارسال اجسام به مدار می‌شوند.
مارکوس هولزینگر(Marcus Holzinger)، دانشیار علوم مهندسی هوافضا در دانشگاه کلرادو بولدر، گفت: همزمان ماموریت‌های علوم سیاره‌ای به بشریت نمایی اجمالی از منابع موجود در فضا، از ذخایر یخی در ماه گرفته تا فلزات گرانبها در سیارک‌ها ارائه داده‌اند.
او گفت: وقتی مردم به این موضوع دقت کردند، متوجه شدند که آب یخ‌زده در ماه می‌تواند منابع قابل توجهی را فراهم کند یا امکان جمع‌آوری منابع را در جای دیگری در منظومه شمسی فراهم کند.

آریا جوان


به عنوان مثال، آب یخ‌زده می‌تواند به حفظ کلونی انسانی در ماه کمک کند، یا به اکسیژن و هیدروژن برای تولید سوخت موشک در سفرهای طولانی‌تر به اعماق فضا تبدیل شود.
با وجود همه این موارد، ممکن است میان کشورها یا نهادهای تجاری درگیری ایجاد شود.
در سال 2021، هولزینگر گزارشی با عنوان «A Primer on Cislunar Space» نوشت تا به مقامات دولتی ایالات متحده کمک کند تا نکات مربوط به فضای بین زمین و ماه را درک کنند. هولزینگر گفت که این به عنوان یک سند راهبردی در نظر گرفته نشده است، بلکه برای اطلاع‌رسانی به افرادی که در ارتش و دولت علاقه‌مند به عملیات بین زمین و ماه هستند، طراحی شده است.
این یک علاقه آشکار است. سال گذشته، نیروی فضایی، عملیات بین زمین و ماه را به عنوان اولویتی برای توسعه در نظر گرفت و در ماه آوریل نوزدهمین اسکادران دفاع فضایی را برای نظارت بر فضای بین زمین و ماه تاسیس کرد. در ماه نوامبر، کاخ سفید استراتژی خود را برای تحقیقات بین سازمانی در مورد «اکتشاف و استفاده مسئولانه، صلح آمیز و پایدار از فضای بین زمین و ماه» منتشر کرد.

آریا جوان


معاهده فضای ماورای جو در سال 1967، با حضور بیش از 110 کشور، اساساً اعلام کرد که اکتشاف و استفاده از فضای ماورای جو باید به نفع همه بشر باشد و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند همه یا بخشی از کیهان را متعلق به خود بداند.
به تازگی توافقنامه آرتمیس که در سال 2020 امضا شد، توافق‌های چندجانبه‌ای را بین ایالات متحده و بیش از 12 کشور برای حفظ اکتشاف صلح آمیز و شفاف در فضا ایجاد کرد.
هولزینگر می‌گوید: این توافق‌ها زمانی که منافع اقتصادی و ژئوپلیتیکی ملموسی در خطر نباشد، «آسان» است.
ایجاد یک محیط پایدار و ایمن برای عملیات بین ماه و زمین بسیار مهم خواهد بود، اما ماهیت این منطقه چالش‌های خاص خود را دارد.
پاتریک بینینگ(Patrick Binning)، سرپرست تیم برنامه‌های فضایی برای چالش‌های امنیت ملی در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز می‌گوید: آگاهی از موقعیت در فضای بین زمین و ماه، یا توانایی دانستن مکان اجسام در هر زمان، دشوار است. همچنین تشخیص ماهواره‌ها و سایر فضاپیماها در چنین فواصل زیادی از زمین دشوارتر است و در برخی موارد، پیش‌بینی مسیر آنها دشوارتر است.
جانسون گفت: علت آن این است که اجرام در مدار بین زمین و ماه تحت تاثیر سه نیروی گرانشی متفاوت قرار دارند: زمین، ماه و خورشید.
این عوامل با هم می‌توانند مدیریت ترافیک در فضای بین زمین و ماه را دشوار کنند، به ویژه اگر دشمنان عمدا سعی کنند فعالیت‌های خود در آنجا را پنهان کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/867483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

تصویری تماشایی با فاصله نزدیک از افعی شاخدار ایرانی

روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

مزارع گل‌های نموفیلای آبی در ژاپن

قصه‌ی نگفته را خوب میدانی امام رضا (ع) با نوای احد سبزی

وقتی کلی پول کلاس دف دادم!

سانسور ابراز عشق شوهر به همسرش در تلوزیون!

دوست آن است که گیرد دست دوست!

ساناز سماواتی و حضور در نقشی کوتاه اما متفاوت در «نون خ»

امروز بگو و بخند، فردا جنگ و جدل!

لحظه اعلام گل آفساید اولسان توسط فغانی

تشویق ایسلندی فوتسالیست‌ها بعد از صعود به نیمه‌نهایی

گل اول ازبکستان به ویتنام در جام ملت‌های فوتسال آسیا

شکست استقلال در یک بازی دوستانه

انصاری‌فرد از بازی خاص محروم شد

کامبک دقیقه آخری ازبکستان؛ گل دوم ازبکستان به ویتنام

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی

صحبت های امین میرزازاده ملی پوش کشتی فرنگی

واکنش میلاد تقوی به عدم حضور سه بازیکن در اردوی تیم ملی والیبال

5 سند همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید

رئیس‌جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

رئیسی در نشست خبری با رئیس‌جمهور سریلانکا: تحریم‌ها، ملت ایران را متوقف نکرده و پیشرفت ادامه داشته است

خوش چهره: جمعی از روحانیون برجسته به من می‌گفتند: مگر مملکت ما کمونیستی است که اینقدر بر اقتصاد تکیه می‌شود؟!

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

تصاویری زیبا از توکانت زمردی

نوآوری عجیب یک شهروند مشهدی در اثاث‌کشی

لحظه تصادف هولناک در جاده برفی به دلیل سرعت بالا

ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب

هجوم هواداران محمدرضا گلزار برای سلفی گرفتن با او!

سکانسی خنده دار از سریال «سه در چهار»

ویدئو خنده‌دار از «نون خ» که هیچکس آن را ندیده است!

اخلال در بازار ارز؟!

این فقط اهل کثافت‌ کاری‌های جمع و جور و زود بازده است!

اینقدر اغراق نکنید، مسی کند بود و دو گل معمولی زد!‏

چادرملو علیه چهار صحنه داوری نیم فصل دوم

ویدیوی کامل بیانیه خوان لاپورتا درباره ال‌کلاسیکو

رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!

لیگ ملت‌ها؛ قهرمان المپیک پرستاره‌تر از همیشه

تباس: برخی بازی‌های لالیگا در آمریکا برگزار خواهند شد!

رئیس باشگاه میلان: پیولی تا پایان فصل سرمربی تیم خواهد بود

ابهام در میزبانی استقلال در لیگ دسته اول

درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال

کسب 10 مدال در روز نخست برای نمایندگان ووشو ایران

نگرانی های همسر حاج آقای قرائتی

ثبت رکورد جدید «کاهش نرخ تولد» در کره جنوبی

ویدیویی از خط تولید لوازم آرایشی اورجینال در پاکستان!