آریا جوان

آخرين مطالب

در یک مطالعه مروری بررسی شد

دارچین چه تاثیری در بیماری‌های قلبی عروقی دارد؟ دانش

دارچین چه تاثیری در بیماری‌های قلبی عروقی دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با انجام یک مطالعه مروری، تاثیرات دارچین در عوامل خطر ایجادکننده بیماری‌های قلبی عروقی را بررسی کردند.

بیماری‌های قلبی عروقی از علل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان شناخته می‌شوند. این بیماری‌ها شامل اختلالات ایسکمیک قلب، پرفشاری خون، بیماری‌های مادرزادی قلب، رماتیسم قلب، آریتمی‌ها و ... هستند. سکته قلبی و نارسایی قلبی، یک‌سوم تا نیمی از موارد بیماری‌های قلبی عروقی را تشکیل می‌دهند.
شرایطی مانند عادت‌های نامناسب غذایی، استرس، استعمال دخانیات، بی‌تحرکی و بیماری‌های از جمله دیابت، تصلب شرایین و پرفشاری خون، می‌تواند باعث پیشرفت بیماری‌های قلبی عروقی شود.
استفاده از درمان‌های رایج در درمان بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی، صرف نظر از عوارض آن برای بسیاری از مردم، مقرون به صرفه نبوده و در مقابل استفاده از گیاهان دارویی به دلایل محتلف از جمله اعتقادات، سازگاری‌های فرهنگی، در دسترس بودن و ... بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
دارچین گیاهی است که از قدیم در کشورهای مختلف، برگ و پوست شاخه آن به عنوان ادویه و گیاه دارویی استفاده می‌شود. در طب سنتی، دارچین در درمان آرتریت، عفونت‌ها و همچنین به عنوان داروی ضد سرفه، ضد التهاب و ضد درد در مشکلات دندان و زخم، شناخته می‌شود.
با توجه به استفاده از دارچین در طب سنتی، نیاز به انجام مطالعات کاربردی و گسترده‌ای در زمینه بررسی اثرات آن در پیشگیری و درمان بیماری‌های است. بر همین اساس؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک مطالعه مروری، مطالعات انجام‌شده در زمینه اثرات محافظتی دارچین در بیماری‌های قلبی عروقی را مورد بررسی قرار دادند.
برای انجام این مطالعه، کلیدواژه‌های مرتبط با این موضوع در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر داخلی و خار[ی جستجو شد و تمامی مطالعات انجام شده تا اسفند 1399 استخراج شد. در نهایت 51 مقاله که شرایط مورد نیاز این مطالعه را داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند.
بررسی مقالات استخراج شده حاکی از این بود که دارچین سطح بالایی از مواد آنتی‌اکسیدانی دارد و این موضوع سبب شده که دارچین به عنوان محافظ سلول در برابر آسیب‌های شیمیایی، سموم محیطی، اشعه‌های مضر و انواع استرس وارد شده به سلول‌ها و بافت‌ها، عمل کند و از آسیب سلولی و بافتی جلوگیری کند.
دارچین علاوه بر اثرات آنتی‌اکسیدانی، در تنظیم خون نقش دارد و باعث کاهش کلسترول مضر خون، کلسترول تام و بهبود چربی خون در افراد چاق یا دارای رژیم‌های پر چرب و مبتلا به دیابت شود. در بسیاری از مطالعات اثرات مفید دارچین بر روی قلب مطرح شده است.
برخلاف گزارش‌های بسیار درباره تاثیر دارچین در کاهش کلسترول مضر خون، گزارش‌های متناقضی در مورد تاثیر این گیاه بر افزایش سطح کلسترول مفید خون به چشم می‌خورد که نیاز است، بررسی‌های بیشتری در مورد آن انجام شود.
در مطالعات بررسی‌شده، عنوان شده است که دارچین از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش سطح کلسترول مفید خون، اثرات محافظتی در سیستم قلبی عروقی داشته و باعث کاهش آسیب‌های ناشی از نرسیدن خون به بافت قلب (آسیب‌های ایسکمیک) در افراد دیابتی می‌شود. همچنین باعث کاهش فشار خون شده و دارای اثرات ضد آریتمی است.
در برخی مطالعات مشخص شد که دارچین اثر پیشگیرانه‌ای برای تشکیل پلاک و ایجاد لخته در خون دارد. همچنین در برخی مطالعات دیگر مطرح شده که دارچین از طریق کاهش فعالیت کانال‌های کلسیمی باعث شل شدن عضله صاف دیواره شریان آئورت و کاهش فشار خون شده است.
بیشتر مطالعات در زمینه اثر دارچین بر میزان سرمی قند، چربی‌ها، فشار خون و تغییرات اکسیداتیو قلب و عروق انجام شده و تحقیقات کمتری درمورد اثرات این گیاه بر تغییرات بافتی قلب، از جمله آپوپتوز، التهاب و فیبروز انجام‌ شده است. بر همین اساس پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می‌کنند مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
این پژوهشگران در نهایت عنوان می‌کنند که نتیجه بیشتر مطالعات انسانی و حیوانی بررسی‌شده، نشان‌دهنده اثرات مفید دارچین در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی است.
به گفته این محققان؛ دارچین و همچنین ترکیبات مختلف آن می‌توانند با کاهش عوامل خطری مانند سطح چربی‌های خون و فشار خون و بهبود توازن عوامل اکسیدان و آنتی‌اکسیدان، نقش مؤثری در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی داشته باشند.
در انجام این تحقیق؛ مریم فرازنده، صادق شباب، مریم محمودآبادی و زهرا غلام‌نژاد؛ پژوهشگران گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «اثرات دارچین بر ریسک‌فاکتورهای بیماری‌های قلبی عروقی» در مجله طب داخلی روز؛ فصل‌نامه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گناباد منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/821397/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس