در ونایی نان در خیارشور است!
گردشگری
بزرگنمايي:
آریا جوان - توریسم آنلاین : خیارشورچاشنی است به غایت نمکین و دلنشین که در ساندویچ ها و سالادهای ایرانی نقشی پرشور دارد. درباب فواید آن باید گفت که خواصش منحصر به تفریح و شوری بی خاصیت نیست بلکه خیارشور ونایی که به شکل سنتی تهیه شده خواص بی شمار برای سلامتی انسان دارد.
به گزارش توریسم آنلاین ، اگر دوست دارید بدانید مرغوب ترین خیار شور کشور کجا به عمل می آید راز این خوشمزگی و شهرت چیست با ما همراه شوید.
در مسیر شمال غرب بروجرد، در فاصله 12 کیلومتری از مرکز شهر روستایی است به نام ونایی که معروف است به نام قطب تولیدخیارشور کشور . خیارشوری تردکه آوازه اش به همه جای ایران رسیده است. خیار سبز محصول غالب کشاورزان ونایی است، بهطوریکه در این روستا صدها کارگاه خانگی تولید خیارشور بهصورت سنتی مشغول فعالیت هستند و اقتصاد روستا به تولید و صادرات این محصول متکی است.
راز کیفیت و طعم خیارشور ونایی
آنطور که میگویند، راز کیفیت و طعم خیارشور ونایی به آب این منطقه وابسته است. آب روستای ونایی از چشمه معدنی آب شیرین تأمین میشود و همین مسئله خیار و خیارشور این روستا را به محصولاتی کاملاً متفاوت تبدیل کرده است.حتی براساس گزارشهای منتشرشده، در روستای ونایی 250 کارگاه تولید خیارشور بهصورت سنتی سالانه چهار هزار تن خیارشور تولید میکنند و بخش عمدهای از جمعیت 55 هزارنفری این روستا در همین کارگاههای خانگی مشغول به فعالیت هستند.
تولیدکنندگان خیارشور در بروجرد و روستای ونایی کم نیستند. تقریباً تمام خانوارها را میتوان بهعنوان تولیدکننده خیارشور حساب کرد.با همین روشها، خیارشورهایی روستایی ونایی و بروجردی به همه جای کشور رسیده است.
فواید مصرف خیارشور سنتی
خیارشور تنها یک چاشنی خوشمزه نیست که اشتها را زیاد کند و غذا و ساندویچ با آن طعم خوشمزهتری داشته باشد. خیار شور به ویژه اگر به صورت سنتی تولید شده باشد، خواص مفید زیادی برای بدن دارد که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد. خیار شور سرشار از مواد معدنی و ویتامین است و بدن را دربرابر بیماریها ایمن میکند.
در روش سنتی تخمیر که برای تولید خیار استفاده می شود، خواص تغذیهای خیار حفظ میشود زیرا در این روش، از گرمادهی یا روش های کنسرو کردن خبری نیست. برای تخمیر صرفا از نمک تصفیه نشده دریا یا نمک خیار شور جهت درست کردن آب نمک استفاده میشود.
روش تخمیر طبیعی، خیارشور را به منبع باکتریهای مفید تبدیل می کند. بنابراین خوردن خیارشورهای سنتی، راهی آسان برای افزایش باکتریهای مفید روده است. این باکتریهای مفید به افزایش ایمنی بدن کمک می کند و نیز در سنتز یا ترکیب و یتامینهای B و K نقش کلیدی دارد. علاوه بر این هنگامی که خیار شور به طور طبیعی تخمیر میشود، ویتامینهای حساس به حرارت و مواد معدنی از دست نمیروند. این فاکتور یکی از مهمترین مزایای تهیه خیار شور تخمیری به روش سنتی است.
زیبایی های بکر ونایی
روستایی رؤیایی ونایی همه جذابیت های اصلی گردشگری از جمله 10 قله مرتفع، دشت پائیندستی، انبوه درختان، چشمهسارها و رودهای پر آب را در اختیار دارد.
ونایی بروجرد بهدلیل دارا بودن مناظر طبیعی و چشمهسارهای چشم نواز سالانه میزبان هزاران مسافر از سراسر کشور است. هر آنچه زندگی و نشاط را در اذهان تداعی کند در این تکه از بهشت زمینی دیده میشود. وجود عناصر و ظرفیتهای شاخص در حوزه صنعت توریسم و گردشگری در جای جای شهرستان بروجرد سبب شده تا این شهرستان از نام و آوازهای بلند در حوزه گردشگری برخوردار باشد اما در این میان روستای ونایی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
-
يکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷:۴۸
-
۴۸ بازديد
-
-
آریا جوان
لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/807702/