آریا جوان

آخرين مطالب

چرا اپل باید اپلیکیشن‌های قدیمی و پشتیبانی‌نشده را از اپ‌استور خود حذف کند؟ فناوری

چرا اپل باید اپلیکیشن‌های قدیمی و پشتیبانی‌نشده را از اپ‌استور خود حذف کند؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - اقدام اپل گامی مهم برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران خواهد بود.

چندی پیش، اپل با انتشار بیانیه‌ای خطاب به توسعه‌دهندگان، از حذف اپلیکیشن‌های به‌روزنشده در اپ‌استور خبر داد. این موضوع سبب شد توسعه‌دهندگان کوپرتینویی‌ها را به باد انتقاد بگیرند. بااین‌حال، اگر بخواهیم کمی منطقی با این موضوع برخورد کنیم، می‌بینیم که درمجموع بیش از 1 میلیون اپلیکیشن رها‌شده در فروشگاه‌های نرم‌افزاری گوگل و اپل وجود دارند که ضرورت بازنگری درباره آن‌ها را افزایش می‌دهد. اپل برای حذف برنامه‌های قدیمی دو عامل مختلف را در نظر گرفته است: 1. نرم‌افزار در سه‌ سال گذشته به‌روزرسانی نشده باشد؛ 2. در 12 ماه گذشته تعداد کمی از کاربران آن را دانلود و نصب کرده باشند. بیانیه اپل به‌شرح زیر است: در حال اجرایی‌‌کردن روندی هستیم که به‌صورت خودکار برنامه‌ها را ارزیابی و برنامه‌هایی را حذف کند که دیگر طبق انتظار عمل نمی‌کنند یا دستورالعمل‌های حال‌حاضر را دنبال نمی‌کنند یا حتی مدتی است که به‌روزرسانی نشده‌اند. مقاله‌ی مرتبط: بیش از 15 میلیون اپلیکیشن منسوخ در اپ‌استور و پلی‌استور وجود دارد
به‌محض انتشار این بیانیه، توسعه‌دهندگان از کوپرتینویی‌ها و تصمیم آن‌ها درباره‌ی برنامه‌های پیشین شکایت کردند. به‌باور توسعه‌دهندگان، برخی از برنامه‌هایی که دیگر به‌روزرسانی نمی‌شوند، می‌توانند به‌عنوان اثر هنری دیجیتالی عصر خود در نظر گرفته شوند. پس از مطرح‌شدن انتقادها، اپل موضع خود درقبال اپلیکیشن‌ها را مشخص کرد. این شرکت ادعا می‌کند که سیاست یادشده از سال 2016 در حال اجرا است و به‌واسطه‌ی آن بیش از 2٫8 میلیون اپلیکیشن که دیگر کارایی لازم را نداشتند یا از قوانین پیروی نمی‌کردند یا مدت زیادی به‌روزرسانی نشده بودند، از اپ‌استور حذف شده‌اند. به‌گفته‌‌ی اپل، توسعه‌دهندگان می‌توانند درخواست خود را برای افزایش ضرب‌الأجل 90 روز ثبت کنند تا فرصت بیشتری برای به‌روزرسانی اپلیکیشن خود و دستیابی به استانداردهای این شرکت داشته باشند. چرا اپل وارد عمل شده است؟
با وجود تمام انتقادهایی که از اپل شده است، وضع سیاست‌های جدید درقبال برنامه‌های رها‌شده اقدامی درست تلقی می‌شود. موضوع از جایی وخیم‌تر می‌شود که بدانید طبق گزارش برنامه‌های رها‌شده که شرکت Pixalate منتشر کرده، در 5 میلیون اپلیکیشن بررسی‌شده در فروشگاه‌های نرم‌افزاری اپ‌استور و گوگل‌پلی بیش از 1٫5 میلیون برنامه رها‌شده وجود داشت که 1٫3 میلیون آن‌ها بیش از 6 ماه از زمان آخرین به‌روزرسانی‌شان می‌گذشت. افزون‌بر 500 هزار اپلیکیشن در اپ‌استور اپل وجود دارند که بیش از 5 سال از زمان آخرین به‌روزرسانی آن‌ها می‌گذرد!
جالب‌تر اینکه افزون‌بر 500 هزار اپلیکیشن در اپ‌استور اپل وجود دارند که بیش از 5 سال از زمان آخرین به‌روزرسانی آن‌ها می‌گذرد! درواقع، اپل باید برای حذف چنین برنامه‌هایی وارد عمل شود. طبق این گزارش، حدود 650 هزار اپلیکیشن iOS نیز به‌مدت بیش از 2 سال به‌روزرسانی نشده‌اند که با‌‌توجه‌‌‌به تعداد برنامه‌هایی که در اپ‌استور وجود دارد، تعداد بسیار زیادی به‌شمار می‌رود. بد نیست بدانید برنامه‌هایی که بیشتر به‌روزرسانی می‌شوند، دانلود بیشتری نیز دارند؛ به‌طوری‌که 84 درصد از برنامه‌هایی که بیش از 100 میلیون دانلود را تجربه کرده‌‌ند، تقریباً هر 6 ماه به‌روزرسانی می‌شوند. برنامه‌های مذکور عموماً در دسته‌بندی مالی و سلامت و فروشگاه قرار می‌گیرند.

آریا جوان

مقاله‌ی مرتبط: گوگل بهینه‌سازی اپلیکیشن‌ها برای اجرای بهتر در تبلت‌های اندرویدی را اولویت قرار می‌دهد
برنامه‌های قدیمی مشکلات زیادی دارند؛‌ از عملکرد نادرست در آخرین نسخه‌ی iOS گرفته تا تکه کدی که دیگر طبق انتظار کار نمی‌کند یا حتی کدنویسی بد و پیچیده‌ای که می‌تواند روند پیداکردن مشکلات و ناسازگاری‌های نرم‌افزاری را به‌شدت دشوار کند؛ اما اصلی‌ترین مشکل را می‌توان «امنیت» دانست. برنامه‌های قدیمی می‌توانند به بستری برای بدافزارها و دیگر آسیب‌پذیری‌هایی تبدیل شوند که با وجود عرضه‌نشدن به‌روزرسانی جدید، همواره درون اپلیکیشن باقی خواهند ماند و پیش از رفع به‌دست توسعه‌دهنده‌ی بی‌رغبت خود، فاش خواهند شد. مسئله‌ی دیگر اپل درقبال برنامه‌های قدیمی، شفاف‌نبودن حریم خصوصی کاربری و اطلاعاتی خواهد بود که از کاربران جمع‌آوری می‌کنند. درواقع، وظیفه‌ی قابلیت شفافیت ردیابی برنامه (App Tracking Privacy) اپل مجاب‌کردن توسعه‌دهندگان برای شرح داده‌هایی است که از کاربر جمع‌آوری می‌کند؛ اما این موضوع درباره‌ی برنامه‌های قدیمی صدق نمی‌کند و هیچ شفافیتی در این زمینه ندارند. از‌این‌رو، کدهای مربوط به ردیابی کاربران همچنان در برنامه‌های قدیمی وجود خواهند داشت؛ موضوعی که اپل به‌هیچ‌وجه علاقه‌ای به آن ندارد و حذف برنامه‌ها از اپ‌استور، تنها راه اجبار توسعه‌دهندگان به به‌روزرسانی چنین برنامه‌هایی خواهد بود. به‌نظر می‌رسد که کوپرتینویی‌ها می‌خواهند با تغییر سیاست‌های خود، توسعه‌دهندگان را به پیروی از آن‌ها مجاب کنند؛ البته اپل انتخاب دیگری هم نداشت. بیایید موضوع را این‌طور ببینیم: همان‌طورکه حذف برنامه‌های قدیمی از اپ‌استور چنین حجم وسیعی از واکنش‌ها را در فضای مجازی به‌دنبال داشته است، جمع‌آوری اطلاعات کاربران به‌وسیله‌ی برنامه‌ای قدیمی که در اپ‌استور منتشر شده است، باید چنین موجی را ایجاد کند. شرکت‌های گوگل و اپل نیز باید خود را برای وضع قوانین جدید درزمینه‌ی حریم خصوصی کاربران آماده کنند. برای مثال، دپارتمان دنیای دیجیتال، فرهنگ، رسانه و ورزش (DCMS) آیین‌نامه‌ی اقدامات داوطلبانه را رونمایی کرده است تا با استفاده از آن از حریم خصوصی کاربران درمقابل برنامه‌های مخرب محافظت شود. درحال حاضر تنها نگرانی پس از حذف برنامه‌های قدیمی، احتمال به‌وجود آمدن فروشگاه‌های نرم‌افزاری جدید است
DCMS می‌گوید:‌«در این مرحله، دولت فقط می‌تواند به تبیین آیین‌نامه اقدامات داوطلبانه بسنده کند... به‌نظر ما درحال‌حاضر بهترین راه برای محافظت از کاربران دربرابر برنامه‌های مخرب و ناامن این است که از عملکرد درست توسعه‌دهندگان ازطریق فروشگاه‌های نرم‌افزاری مطمئن شویم.» با نگاهی به پیشنهاد‌های ارائه‌شده ، به‌وضوح می‌توان تأیید عملکرد اپل درقبال برنامه‌های قدیمی را مشاهده کرد. قدم بعدی چیست؟
قطعاً حذف هزاران برنامه‌ای که با بی‌مهری توسعه‌دهنده خود مواجه شده‌اند، امری مهم تلقی خواهد شد؛ اما نه به آن مهمی که شبکه‌های اجتماعی آن را بازتاب داده‌اند. درحال‌حاضر، اپل روزانه اجازه‌ی انتشار بیش از 1,000 اپلیکیشن در اپ‌استور را صادر می‌کند. از‌این‌رو، برنامه‌های قدیمی با طیف وسیعی از گزینه‌های جدیدتر و متنوع‌تری جایگزین خواهند شد. درحقیقت تمام آنچه کاربران از دست می‌دهند، برنامه‌های قدیمی و از‌رده‌خارجی خواهد بود که از سیاست‌های اپل پیروی نمی‌کنند. در‌حال‌حاضر، تنها نگرانی‌ موجود درباره‌ی حذف‌ برنامه‌ها از اپ‌استور این است که به‌دنبال این اتفاق، فروشگاه‌های نرم‌افزاری جدیدی تأسیس شوند؛ فروشگاه‌هایی که کمتر به قوانین حمایت از حریم خصوصی کاربران پایبند هستند و با انتشار اپلیکیشن‌هایی با کدهای قدیمی سبب به‌خطر‌افتادن اطلاعات شخصی کاربران می‌شوند. در شرایط کنونی، تنها یک راه برای اطمینان از ماندن اپلیکیشن‌ها در اپ‌استور وجود دارد: تبعیت از قوانین فروشگاه اپل و پایبندی و احترام به چهارچوب حریم خصوصی کاربران و صدالبته به‌روزرسانی مستمر به‌منظور رفع رخنه‌های امنیتی. دیدگاه شما کاربارن زومیت درباره‌ی سیاست‌های اخیر اپل درقبال حذف برنامه‌های قدیمی چیست؟ آیا راه دیگری برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران وجود دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/805206/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل سازمان «سپند»

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی نیندیشد، همه ما ضرر می‌بینیم

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد، مجلس برنامه می‌دهد

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

«محمد صادقی» بازیگر جنجالی تلویزیون از ایران رفت

نابغه‌ای با چشم‌های حراف |عکس

7 فیلم‌ که مثل «بیبدن» بر اساس پرونده‌ای واقعی ساخته شده‌اند

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

زیبایی پارک هینویاما در ژاپن

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا

حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!

برونو فرناندز نابغه خلاق منچستریونایتد

هینن سرمربی تیم ملی والیبال چین شد

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

شجاعی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

چند تصویر جالب از دخترانی که امروز کنکور داشتند

فرمانده کل ارتش: ایران هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد و بخواهد موشک می‌زند

واعظی: آنچه رئیسی می‌گوید با آمار‌های دو هفته قبل یا دو هفته بعد اعضای دولت فرق دارد

واعظ آشتیانی: رأی مردم آمریکا در انتخابات نمایشی است

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت؛ علت استعفای سال گذشته او چه بود؟

گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود

معاون پارلمانی رئیسی: دستگاه‌ها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود درباره حجاب عمل کنند

منوی صبحانه هتل در وان

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

تجربه‌ای از زندگی در دوران قاجار با بازدید از خانه‌های تاریخی قزوین

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

پناهگاه فیل ها در کنیا

رازهای جالبی از تایتانیک که شاید هرگز درباره‌اش نشنیده باشید

فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی

من دوست ندارم در راه کار خیر بمیرم

پاسخ به کنجکاوی‌ها پیرامون «مست عشق»

حمله زردنویسان به زندگی خصوصی هنرمندان

جشن تولد غریبانه بازیگر محبوب طنز آثار صداوسیما

خبرهایی از چهره ها؛ از مدیری تا ده نمکی

نمایش 2 فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

سرمربی ازبکستان: ایران یکی از بهترینهای جهان

بحران در کاتالان

واکنش طنز نشریه بارسایی به ماندن ژاوی