آریا جوان

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت مهندسی تأسیسات دریایی مطرح کرد

سازندگان ایرانی توان ساخت سکوهای فشارافزا را دارند/ اغراق در افت فشار و ساخت سکوهای فشارافزای پارس جنوبی وزارت نفت

سازندگان ایرانی توان ساخت سکوهای فشارافزا را دارند/ اغراق در افت فشار و ساخت سکوهای فشارافزای پارس جنوبی
  بزرگنمايي:

آریا جوان - مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی با بیان اینکه توان ساخت سکوهای فشار افزا برای میدان پارس جنوبی در کشور وجود دارد، گفت: درباره ساخت این سکوها و مقدار افت فشار چاه‌ها در دوره پیشین بزرگ نمایی شده است.

به گزارش خبرنگار شانا، محمدرضا زهیری صبح امروز (شنبه، 24 اردیبهشت‌ماه) در حاشیه دومین روز بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران درباره وضع توسعه فاز 11 پارس جنوبی گفت: متأسفانه فرآیند افت فشار طی سال‌های آینده در همه فازهای پارس جنوبی به اندازه‌های مختلف وجود خواهد داشت، اما درباره مقدار این افت فشار در دوران مدیریت پیشین اغراق شد و موضوع ساخت سکوهای فشارافزا را بزرگ و پیچیده جلوه داده‌اند، افزون بر این به نظر می‌رسد بر خلاف خبرهای منفی که در گذشته درباره افت فشار در چاه‌های پارس جنوبی نقل می‌شد، خبرهای خوبی در این زمینه وجود داشته باشد.
وی ساخت سکوهای فشارافزا برای میدان گازی پارس جنوبی را با توجه به ظرفیت بالای سرمایه انسانی و تجهیزات موجود کاری دست‌یافتنی خواند و گفت: یکی از چالش‌های ساخت این سکوها طراحی دقیق پایه‌های آن با توجه به وزن بالای تأسیسات نصب شده روی سکو است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی تأکید کرد: هم‌اکنون طراحی و ساخت سکوهای فشارافزا با همکاری دانشگاه‌های کشور در شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی در حال انجام است و ما در زمینه طراحی ساخت، حمل و نصب این نوع سکوها هیچ مشکلی نداریم، اما تا زمان مشخص شدن وزن دقیق تجهیزات به‌کار رفته روی این سکوها طراحی دقیق برای ساخت جکت آن زمان می‌برد.
زهیری با بیان اینکه می‌توان بعضی از تجهیزات سکوهای فشارافزای پارس جنوبی را همچون تجهیزات تولید برق را در سکوهای جانبی تعبیه کرد، گفت: تلاش می‌کنیم با روش‌های طراحی نو، وزن این سکوها را کاهش دهیم. 
وی به تجربه افزایش هزار تنی وزن سکوهای میدان نفتی فروزان اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون متخصصان طراحی این شرکت در حال کار روی سکوهای فروزان هستند.
انتقال گاز طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی پیش از زمستان امسال به خشکی
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی درباره انتقال سکو فرآورشی از فاز 12 پارس جنوبی به فاز 11 گفت: احتمالاً از اوایل شهریورماه این سکو با استفاده از شناورهای شرکت تأسیسات دریایی منتقل خواهد شد و پیش از نصب بعضی از تجهیزات آن تعویض و روی جکت جدید خود نصب خواهد شد، بر اساس برنامه‌ریزی گاز طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی را پیش از زمستان امسال به خشکی برسانیم.
زهیری درباره تأمین مالی پروژه‌های مالی این شرکت یادآور شد: در بیشتر پروژه‌ها تأمین مالی از سوی کارفرمایان انجام می شود، از اواخر دهه 80 تا کنون 99 درصد فعالیت‌های مربوط به ساخت، طراحی، حمل، نصب تأسیسات دریایی صنعت نفت به‌دست متخصصان داخلی انجام می‌شود.
بهره‌برداری از خط لوله دریایی فاز 16 تا پایان زمستان امسال
وی در پاسخ به پرسشی درباره وضع کنونی خط لوله طرح توسعه فاز 16 میدان گازی پارس جنوبی اظهار کرد: خط لوله 110 کیلومتری جدید این فاز که موازی با خط لوله پیشین در دریا کشیده خواهد شد بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان زمستان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید؛ ضمن آنکه عملیات پوشش‌دهی لوله‌های مورد نیاز این طرح در حال اجرا بوده و لوله‌اندازی در دریا از اواخر خردادماه با کشتی لوله‌انداز «سی مستر» اجرا خواهد شد.
گاز کیش تا زمستان 1402 به عسلویه می رسد
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی در پاسخ به پرسشی درباره وضع خط لوله دریایی میدان گازی کیش تصریح کرد: این خط لوله 220 کیلومتری ابتدا از میدان کیش به سمت جزیره لاوان و از آن جا به سمت پالایشگاه فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی کشیده خواهد شد، هم‌اکنون عملیات طراحی این خط لوله 32 اینچ در حال انجام است و براساس برنامه‌ریزی تا زمستان 1402 روزانه 28 میلیون متر مکعب با این خط لوله انتقال خواهد داده شد.
تغییرات در قرارداد شرکت آوانگارد همسو با منافع ملی
زهیری درباره مذاکرات شرکت تأسیسات دریایی و شرکت خارجی آوانگارد برای ساخت یک فروند نفتکش برای استفاده در لایه نفتی میدان گازی پارس جنوبی توضیح داد: قرارداد ما با این شرکت به‌صورت آی‌پی‌سی و 25 ساله بوده و قرار است این نفتکش در طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی استفاده شود.
وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی قرار است تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی از 3 هزار بشکه کنونی به 13 هزار بشکه خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی با بیان اینکه انتخاب شرکت آوانگارد به‌عنوان شریک کاری در تأمین نفتکش در زمان مدیریت پیشین این شرکت انجام شده است، گفت: بنده در دوران مدیریت خود تنها همسو با منافع شرکت و کشور تغییرهایی را در قرارداد با این شرکت انجام داده‌ام.
بی‌تدبیری در توسعه میدان نفتی مشترک فروزان
زهیری درباره وضع توسعه میدان مشترک نفتی فروزان با عربستان نیز گفت: متأسفانه طی چند سال گذشته روند توسعه این میدان متوقف شده بود که خوشبختانه به‌تازگی با تغییراتی که در طراحی و مهندسی سکوهای منتقل شده از کره جنوبی داده شده در حال پیگیری توسعه هر چه سریع‌تر این میدان هستیم.
وی به افزایش وزن سکوهای تولید شده فروزان در کره‌جنوبی اشاره کرد و گفت: برای نصب سکوهای جدید میدان نفتی فروزان نمی‌توانیم از روش لیفت (بالا کشیدن) استفاده کنیم. 
مدیرعامل شرکت مهندسی تأسیسات دریایی با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان نمی توان عدم النفع تولید از میدان مشترک فروزان طی سال‌های اخیر را جبران کرد گفت: هم‌اکنون این شرکت برای جبران عقب ماندگی توسعه میدان فروزان با سرعت بالا انجام می‌دهد.
آغاز حفاری در میدان نفتی رسالت
زهیری درباره وضع توسعه میدان نفتی رسالت نیز گفت: به‌زودی دکل حفاری شرکت تأسیسات دریایی برای حفاری 6 حلقه چاه تعمیری و توسعه ای در این میدان مستقر می‌شود؛ ضمن آنکه عملیات مهندسی این طرح در حال تکمیل است.
فعالیت چراغ خاموش در پروژه های بین المللی
وی با بیان اینکه شرکت تأسیسات دریایی در حال انجام فعالیت در پروژه‌های بین‌المللی بوده اما به‌دلیل بعضی از محدودیت‌ها نمی‌توان از جزئیات آن اطلاع‌رسانی کرد گفت: به‌تازگی این شرکت در مناقصه پروژه‌های نفتی کشور هند شرکت کرده و مذاکراتی برای نصب جکت با یک شرکت روس داشته است.
فروش دکل های خشکی در دوران مدیریت پیشین
مدیرعامل شرکت مهندسی تأسیسات دریایی درباره تاخیر در توسعه میدان گچساران نیز تصریح کرد: شرکت تأسیسات دریایی در گذشته دارای دکل حفاری خشکی بوده، اما در دوران مدیریت پیشین این دکل‌ها بنا به دلایل نامعلومی فروخته و اکنون ما با توجه به اجاره بالای دکل‌های حفاری با مشکلاتی روبه‌رو هستیم، از این رو مذاکراتی را با کارفرمایان خود در پروژه گچساران برای تحول در توسعه این میدان آغاز کرده‌ایم. 
زهیری افزود: توسعه میدان نفتی مارون 3 نیز با قدرت و سرعت در حال پیگیری بوده و به‌زودی دو دکل حفاری در موقعیت این میدان مستقر می‌شود.
نمایشگاه بین‌المللی نفت محلی برای تبادل اطلاعات و تأمین نیاز شرکت‌ها
در پایان علیرضا ضیغمی، رئیس هیئت‌مدیره شرکت مهندسی و ساخت تأسسیات دریایی در این نشست با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی نفت محلی برای تبادل اطلاعات و تأمین نیاز شرکت‌های داخلی به شمار می‌آید، گفت: در بازدیدهایی که از غرفه شرکت‌های فعال در بخش بالا دستی صنعت نفت داشتم شاهد توانمندی بالای شرکت¬های داخلی در این بخش بودم.
وی با تاکید بر آمادگی شرکت تأسیسات دریایی برای حضور در پروژه¬های نفتی و گازی کشورهای عراق، سوریه و یمن گفت: تلاش می شود ضمن ارائه خدمات به شرکت ملی نفت ایران در پروژه‌های بین المللی شرکت داشته باشیم.
ضیغمی با بیان اینکه کشورهای غربی طی چند دهه اخیر صنعت نفت را دچار تحریم‌های فلج‌کننده کرده‌اند، گفت: در اوایل دهه 80 ساخت تجهیزات های تک مانند رشته¬های تکمیلی درون چاهی برای شرکت‌های داخلی کاری غیر ممکن بود، اما هم اکنون ما شاهد هستیم ده‌ها شرکت در این زمینه در حال رقابت برای فروش محصولات خود به شرکت‌های زیر مجموعه شرکت ملی نفت هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/804538/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس