آریا جوان

آخرين مطالب

صفحه نمایش LTPO چیست و چگونه به صرفه‌جویی در باتری کمک می‌کند؟ فناوری

صفحه نمایش LTPO چیست و چگونه به صرفه‌جویی در باتری کمک می‌کند؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - فناوری LTPO نشان‌دهنده‌ی آینده‌ی نمایشگرهایی است که از نرخ نوسازی بالا پشتیبانی می‌کند و در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما روش کارکرد این فناوری چگونه است؟

نمایشگرهایی که از نرخ نوسازی بالا پشتیبانی می‌کنند درچند سال گذشته به‌طور گسترده‌ای در تولید محصولات مختلف و حتی گوشی‌های هوشمند ارزان‌قیمت مورد استفاده قرار گرفته‌اند. درحالیکه نرخ نوسازی بالاتر باعث می‌شود کار با گوشی هوشمند سریع‌تر و روان‌تر به‌نظر برسد اما این فناوری معایب بزرگی هم دارد که مهم‌ترین آن مصرف بیشتر انرژی و تخلیه‌ی سریع‌تر باتری است. خوشبختانه صنعت نمایشگرها راهکاری برای کاهش این مشکل ارائه کرده که آن را با عنوان LTPO یا «اکسید پلی‌کریستال با دمای پایین» می‌شناسیم. به گزارش اندروید اوتوریتی ، نمایشگرهای LTPO نسبت به فناوری‌های قبلی، کارآمدتر بوده و برای دستگاه‌های قابل حمل مثل گوشی‌های هوشمند، گزینه‌ای ایده‌آل محسوب می‌شوند. تعداد انگشت‌شماری از گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار سامسونگ و وان‌پلاس از مدتی قبل به صفحه‌نمایش‌های LTPO مجهز شده‌اند و احتمالا به‌زودی استفاده از این فناوری در دستگاه‌های میان‌رده و حتی پایین‌رده افزایش خواهد یافت. در این مقاله قصد داریم روش کارکرد نمایشگرهای LTPO را بررسی کنیم تا ببینیم این فناوری چه مزایای متفاوتی ارائه می‌کند و چرا ممکن است تمایل داشته باشید این نوع نمایشگرها در گوشی هوشمند بعدی‌تان مورد استفاده قرار گیرد. صفحه‌نمایش LTPO چیست؟

آریا جوان

استفاده از فناوری LTPO باعث تولید نمایشگرهایی شده است که می‌تواند طیق گسترده‌ای از نرخ نوسازی از یک هرتز تا 120 هرتز و فراتر از آن را کنترل کند، بنابراین دستگاه‌هایی که از این نوع نمایشگرها بهره می‌برند، قابلیت استفاده از نرخ نوسازی متغیر واقعی (VRR) را خواهند داشت. LTPO همچنین می‌تواند تراکم پیکسلی بالایی را که در نمایشگرهای مبتنی بر فناوری LTPS وجود دارد ارائه دهد. شایان ذکر است که اپل چند پتنت مربوط به نمایشگرهای LTPO ثبت کرده است. با این‌حال، تولیدکنندگان دیگر قبلا با توسعه‌ی پیاده‌سازی‌های متفاوت‌تر، برای دستیابی به این نتیجه، در این حوزه فعال بوده‌اند. برای مثال، سامسونگ اعلام کرده است گوشی‌های هوشمند پرچم‌دارش از نمایشگر HOP استفاده می‌کنند. HOP مخفف سیلیکون هیبرید اکسید و پلی‌کریستال است ولی کارایی و عملکرد مشابهی با LTPO ارائه می‌دهد که در ادامه‌ی مبحث به آن خواهیم پرداخت. مزایای واقعی نمایشگرهای LTPO چیست؟

آریا جوان

یکی دیگر از موارد استفاده‌ی محبوب LTPO که نشان از برتری این فناوری دارد، مصرف محتوا است. بیشتر فیلم‌ها با سرعت 24 فریم‌برثانیه تولید می‌شوند و پخش آن‌ها روی نمایشگرهای 60 هرتزی احتمالا باعث ایجاد لرزش یا یا نمایش سایر مصنوعات مرتبط روی محتوا خواهد شد. اگرچه نرم‌افزار می‌تواند این مشکل را رفع کند، اما اجرای فیلم با نرخ نوسازی بالاتر از میزان مورد نیاز، از نظر مصرف انرژی کارامد نیست. LTPO می‌تواند نرخ نوسازی را برای محتوای ثابت، کاهش دهد و با استفاده از ویژگی‌هایی مثل نمایشگر همیشه روشن، به میزان درخورتوجهی در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند. نرخ نوسازی پایین‌تر همچنین به معنی عدم اجبار کارکرد حداکثری سیستم-روی-چیپ (SoC) دستگاه است. به‌عبارت دیگر، پردازنده‌ی گرافیکی انرژی اضافه‌ای مصرف نخواهد کرد. با نمایشگرهای LTPO، وقتی صفحه‌نمایش را لمس نمی‌کنید یا رسانه‌ای روی آن پخش نمی‌شود، دستگاه می‌تواند میزان به‌روزرسانی و نرخ فریم را کاهش دهد. اکثر پیاده‌سازی‌های نرخ نوسازی تطبیق‌پذیر، سرعت به‌روزرسانی نمایشگر را فقط در محدوده‌ی 60 هرتز تا 120 هرتز تنظیم می‌کنند زیرا این نوع نمایشگرها امکان کنترل نرخ نوسازی پایین‌تر را ندارند. در مجموع صفحه‌نمایش LTPO در مواردی که به‌ نرخ نوسازی خاصی نیاز دارید، چه برای برنامه‌ی اصلی و چه برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان خواهد داد. تا این لحظه آمار دقیقی در این زمینه ارائه نشده است، اما اگر تخمین‌ها را درنظر بگیریم، نمایشگرهای LTPO از نظر مصرف انرژی بین 10 تا 20 درصد بهتر عمل می‌کنند. کدام دستگاه‌های امروزی از نمایشگر LTPO بهره می‌برند؟

آریا جوان

نکته‌ی مهم دیگر این است که امکان استفاده از فناوری LTPO TFT در نمایشگرهای LCD نیز وجود دارد. به‌عنوان مثال هر دو نسخه‌ی گوشی ریزر فون از نمایشگر LCD مبتنی بر IGZO بهره می‌برند که امکان دستیابی به نرخ نوسازی 120 هرتز را در این محصولات فراهم می‌کرد. با این‌حال، همه‌ی گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار VRR که در آن زمان روانه‌ی بازار شدند به‌جای پنل‌های OLED از فناوری LTPO بهره بردند. شاید دلیل این انتخاب این است که بیشتر نمایشگرهای گوشی‌های هوشمند توسط سامسونگ تولید می‌شود، درحالیکه شارپ تنها شرکتی است که LCD مبتنی برا IGZO را آزمایش می‌کند. آیا گوشی هوشمند بعدی شما باید به صفحه‌نمایش LTPO مجهز شود؟

آریا جوان

همان‌طور که اشاره کردیم، این احتمال وجود دارد که نمایشگرهای LTPO پس از بلوغ این فناوری در گوشی‌های هوشمند میان‌رده نیز مورد استفاده قرار گیرد. این اتفاق در گذشته نیز رخ داده است و استفاده از نمایشگرهای مبتنی بر a-Si TFT در محصولات میان‌رده و حتی پایین‌رده، جای خود را به تکنولوژی‌های جدیدتری مثل LTPS و IGZO دادند. تا آن زمان می‌توانید به ویژگی نرخ نوسازی تطبیقی که امروزه در بیشتر گوشی‌های هوشمند ارائه شده است تکیه کنید. با این‌حال، LTPO قطعا یک ویژگی مفید و کاربردی است و ارزشش را دارد که هنگام خرید گوشی هوشمند بعدی خود، به آن توجه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/764661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

مبارزه مرد آمریکایی با تمساح!

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز

آیا جن‌ها هم زاد و ولد دارند؟

خانه مورد علاقه سرخپوشان/ عکس

فال روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

این کار را با مدیرتان نکنید!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

سبکی خاص از لباس پوشیدن که دوباره مد شده است

اصولی ترین نکات در نگهداری از کیف‌های چرمی گران قیمت

زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟

اشتباهات کوچک اکثر ما زنان در آشپزخانه

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس