آریا جوان

آخرين مطالب

اگر در فضا بمیرید، چه بلایی بر سر بدنتان می‌آید؟ فناوری

اگر در فضا بمیرید، چه بلایی بر سر بدنتان می‌آید؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - با افزایش سفرهای فضایی انسان به فضا و برنامه‌های آینده برای اقامت در مریخ، این سؤال مطرح می‌شود که پس از مرگ چه بلایی سر بدن انسان می‌آید و فرایند تجزیه در فضا چه تفاوت‌هایی با شرایط زمینی دارد.

سفر‌های فضایی توریستی روز‌به‌روز بیشتر به واقعیت نزدیک می‌شوند. ممکن است زمانی برسد که افراد برای تعطیلات یا حتی زندگی به سیاره‌های دیگر سفر کنند. شرکت فضایی تجاری بلو ارجین پروژه ارسال مشتریان به پروازهای زیرمداری را آغاز کرده است. ایلان ماسک هم امیدوار است پایگاه‌هایی را روی مریخ بسازد. تمام اتفاقات مذکور بدین‌معنی هستند که بیشتر باید درباره شرایط زندگی در فضا فکر کرد؛ اما چه اتفاقی خواهد افتاد اگر شخصی در فضا بمیرد؟ بدن انسان پس از مرگ روی زمین در چند مرحله تجزیه می‌شود. در ابتدا، جریان خون متوقف و براثر گرانش فرایند سفت‌شدن ماهیچه‌ها آغاز می‌شود. سپس، بدن سرد و ماهیچه‌ها به‌دلیل تولید کنترل‌ناپذیر کلسیم در فیبرهای ماهیچه‌ای سفت می‌شود. به این وضعیت جمود نعشی گفته می‌شود. درادامه، آنزیم‌ها یا پروتئین‌هایی که به واکنش‌های شیمیایی سرعت می‌دهند، با آزادسازی محتوای خود دیواره‌های سلولی را می‌شکنند. به‌صورت هم‌زمان باکتری‌های شکمی می‌گریزند و در کل بدن توزیع می‌شوند. این باکتری‌ها بافت‌های نرم را می‌خورند و گازهایی که آزاد می‌کنند، باعث ورم‌کردن بدن می‌شوند. فرایند جمود نعشی با نابودی ماهیچه‌ها متوقف می‌شود و سپس با انتشار بوهای قوی، بافت‌های نرم تجزیه می‌شوند. فرایندهای تجزیه یادشده از فاکتورهای داخلی بدن هستند؛ اما فاکتورهای بیرونی و عواملی مثل دما، فعالیت حشرات، دفن یا پارچه‌پیچی بدن و وجود آتش یا آب هم در تجزیه بدن مؤثر‌‌‌‌‌ند. مومیایی‌سازی یا خشک‌شدن بدن در شرایط سرد یا گرم و خشک آغاز می‌شود. در محیط‌های مرطوب بدون اکسیژن، چربی لاشه می‌تواند تشکیل شود. در این فرایند، آب به تجزیه چربی‌ها منجر می‌شود و ازطریق فرایند هیدرولیز آن‌ها را به موادی موم مانند تبدیل می‌کند. پوشش مومی می‌تواند به‌عنوان مانعی روی پوست عمل و از تجزیه آن جلوگیری کند. باوجوداین در اغلب موارد، بافت‌های نرم درنهایت ناپدید و اسکلت آشکار می‌شود. این بافت‌های سخت مقاوم‌تر هستند و ممکن است تا هزاران سال دوام بیاورند. توقف تجزیه
درباره مرگ در فضا چه می‌توان گفت؟ گرانش متفاوت سیاره‌های دیگر قطعا بر مرحله سفت‌شدن ماهیچه‌ها تأثیر می‌گذارد و نبود گرانش و شناوربودن در فضا بدین‌معنی است که خون در بدن انباشته نمی‌شود. فرایند جمود نعشی داخل لباس فضایی به‌دلیل توقف فعالیت‌های بدن رخ می‌دهد و باکتری‌های شکمی در فضا هم می‌توانند به بافت‌های نرم حمله کنند؛ اما این باکتری‌ها برای عملکرد صحیح به اکسیژن نیاز دارند و درنتیجه منبع محدود هوای داخلی لباس فضایی می‌تواند سرعت فرایند تجزیه باکتریایی را به‌طور درخورتوجهی کاهش دهد. مقاله‌های مرتبط:
رقابت فضایی میلیاردرها؛ بازتابنده ذهن‌های استعماری درمانده از تصور یک دنیای جدید کاپیتان کرک پیشتازان فضا با فضاپیمای بلو ارجین به فضا سفر کرد
میکروب‌های خاک هم به تجزیه کمک می‌کنند و درنتیجه هر محیط سیاره‌ای خشک که مانع از فعالیت میکروبی شود، احتمال حفظ بافت‌های نرم را افزایش می‌دهد. تجزیه در شرایطی متفاوت با محیط زمینی به‌معنی پیچیدگی فراوان فاکتورهای بیرونی است. این فرایند برای اسکلت پیچیده‌تر می‌شود. وقتی زنده هستیم، استخوان‌ها مواد زنده‌ای هستند که هم شامل مواد زیستی مثل رگ‌های خونی و کولاژن و هم شامل مواد غیرزیستی مثل ساختارهای کریستالی هستند. معمولا مؤلفه‌های زیستی تجزیه می‌شوند؛ در‌نتیجه اسکلت‌هایی که در موزه‌های می‌بینیم، اغلب باقی‌مانده مواد غیرزیستی هستند؛ اما در خاک‌های بسیار اسیدی که در سیاره‌های دیگر پیدا می‌شوند، عکس این مسئله رخ می‌دهد و ممکن است مواد غیرزیستی ناپدید شوند و بافت‌های نرم باقی بمانند. روی زمین، تجزیه بقایای انسان بخشی از اکوسیستمی متوازن است. در این فرایند، مواد مغذی را موجودات زنده کوچک مثل حشرات و میکروب‌ها و حتی گیاهان بازیافت می‌کنند. محیط سیاره‌های دیگر هنوز به‌قدری به‌تکامل نرسیده‌اند که رفتار مشابهی داشته باشند. حشرات و حیوانات لاشه‌خوار در سیاره‌های دیگر منظومه شمسی وجود ندارد. بااین‌همه، شرایط بیابانی و خشک مثل شرایط مریخ ممکن است بر حفظ بافت‌های نرم تأثیر بگذارند و شاید مانند زمین، ذرات طوفانی باعث فرسایش و آسیب‌دیدن اسکلت شوند. دما هم یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر تجزیه است. برای مثال، محدوده دمای ماه از 120 تا منفی 170 درجه سانتی‌گراد متغیر است؛ ازاین‌رو، بدن ممکن است نشانه‌هایی از تغییرات گرمایی یا آسیب‌های انجمادی را نشان دهد. بااین‌حال، ممکن است تجزیه‌ای که روی زمین می‌بینیم، در آنجا رخ ندهد. شاید هم نیازمند شکل جدیدی از دفن جناره‌ها هستیم که به منابع پرمصرف مثل خاکسترکردن یا حفر قبر در محیط‌های سکونت‌ناپذیر بی‌نیاز باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/741588/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

«تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما

ادامه واکنش‌ها به سخنان جنجالی مدیر «نماوا»

14 گل رونالدینیو که جهان را شوکه کرد

دریبل دیدنی «امباپه» در بازی شب گذشته مقابل لوریان

10 گل شگفت انگیز آرسنال توسط تیری آنری

درخواست ژاوی از ستاره بارسا

لیورپول با این کاپیتان به جایی نمی‌رسد

ستاره ناکام رئال در ترکیب اصلی

مراسم خاکسپاری پیشکسوت بسکتبال برگزار شد

شرط ژاوی مشخص شد

فرمانده کل ارتش: جمهوری اسلامی ایران پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل خواهد داد

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی جهان بیدار شده است

جهانگیری: عزا می‌گیرم وقتی می‌بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می‌کنند نه اروپا

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

اعتراف جالب خانم مجری جنجالی صداوسیما جلوی مردم

خیابانی: استقلال و پرسپولیس بی‌صاحب هستند

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

فصل رویایی امباپه؛ رئال منتظر فوق ستاره

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

خواهش لاپورتا از ژاوی؛ مربی بزرگ نیست، بمان!

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

تیم رویایی 4 نفره لامین یامال ستاره جوان بارسلونا

حضور در بازی‌های 2024 چقدر هزینه دارد؟

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

پرسپولیس به راحتی آلومینیوم و سپاهان را شکست می دهد

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد