آریا جوان

آخرين مطالب

بیماری ام اس با عفونت‌های گذشته ارتباط دارد فناوری

بیماری ام اس با عفونت‌های گذشته ارتباط دارد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - پژوهشی جدید شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ابتلا به ام اس با عفونت‌های جدی دوران نوجوانی و به‌خصوص تب غده‌ای در ارتباط است.

از زمانی که مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) برای اولین‌ بار در سال 1868 توصیف شد، علت این بیماری ناتوان‌کننده تا حد زیادی همچنان نامشخص مانده است. در این میان، ژن‌ها به‌عنوان عامل مهم شناسایی شده‌اند و داشتن اعضای خانواده مبتلا به ام‌اس با خطر بالاتر ابتلا به این بیماری همراه است. مطالعه‌ای که ماه مارس سال جاری در مجله‌ی Brain منتشر شد، نشان داد چندین نوع عفونت دوران نوجوانی با خطر ابتلا به ام‌اس پس از 20 سالگی همراه‌اند. این مطالعه‌ به این موضوع نپرداخت که آیا افرادی که از نظر ژنتیکی دارای خطر بالاتر ابتلا به ام‌اس بودند، با احتمال بیشتری دچار آن عفونت‌ها شده بودند. این امر ممکن است توضیح بدهد که چرا افراد مبتلا به ام‌اس دچار عفونت‌های بیشتری می‌شوند که به درمان در بیمارستان نیاز دارد. اگر توضیح فوق درست باشد، عفونت عامل آغازگر ام‌اس نیست و فقط افرادی را مشخص می‌کند که با احتمال بیشتری دچار ام‌اس هستند. مطالعه جدید که در مجله‌ی JAMA Network Open منتشر شده است، این مسئله را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد تب غده‌ای یا مونونوکلئوز عفونی (یکی از عفونت‌های دارای ارتباط زیاد با خطر ام‌اس) در دوران نوجوانی واقعا عامل خطری برای ام‌اس در سال‌های آینده زندگی است. برخی دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که عفونت‌هایی مانند تب غده‌‌ای (که بیماری بوسه نیز نامیده می‌شود) ممکن است در افرادی که در آینده دچار ام‌اس می‌شوند، شدیدتر باشد؛ زیرا سیستم ایمنی متفاوتی دارند. اما توضیح دیگر (که مطالعه جدید آن را بررسی کرد) این است که عفونت موجب آغاز ام‌اس می‌شود. این استدلال نیز مطرح شده است که خانواده‌های با عفونت‌های بیشتر از جنبه‌های مختلفی از خانواده‌هایی که کمتر به عفونت دچار می‌شوند، متفاوت هستند. شاید تفاوت بین این خانواده‌ها (نه خود عفونت‌ها) همان چیزی باشد که به توضیح خطر ام‌اس کمک می‌کند. پژوهشگران برای تأیید این موضوع که آیا عفونت‌ها عامل خطر واقعی برای ابتلا به ام‌اس هستند و روند بیماری ام‌اس را آغاز می‌کنند، فرزندان خانواده‌ها را با هم مقایسه کردند. فرزندان یک خانواده ترکیب ژنتیکی مشابهی دارند و در خانواده مشابه زندگی می‌کنند. اگر یکی از آن‌ها دچار تب غده‌ای شود و به سمت ابتلا به ام‌اس پیش برود، درحالی‌که دیگری دچار تب غده‌ای نشود و به ام‌اس هم مبتلا نشود، نشان می‌دهد این تب غده‌ای است که به ام‌اس منجر می‌شود و نه استعداد ژنتیکی. (از طرف دیگر، اگر فقط یکی از آن‌ها دچار تب غده‌ای شد اما هر دو در آینده دچار ام‌اس شدند، نشان می‌دهد داشتن زمینه ژنتیکی در ابتلا به ام‌اس نقش دارد). اگر الگوی مشابهی را در خانواده‌های زیادی ببینیم، می‌توانیم در مورد این نتیجه‌گیری اطمینان بیشتری به دست آوریم. مقاله‌های مرتبط:
بیماری ام اس چیست و چه درمان‌هایی دارد؟ کشف رویکردی کاملا جدید برای درمان بیماری‌های خودایمنی با پنج بیماری شایع اعصاب و روان آشنا شوید
پژوهشگران تب غده‌ای را در سنین مختلف در نظر گرفتند؛ زیرا ممکن است دوران نوجوانی زمانی باشد که در آن ابتلا به این بیماری با احتمال بیشتری خطر ام‌اس را افزایش می‌دهد. مطالعه شامل 2٫5 میلیون نفر از سوئد بود. بیماری ام‌اس در حدود 6 هزار نفر از افراد مورد مطالعه پس از 20 سالگی تشخیص داده شده بود. در تجزیه‌و‌تحلیل جدید، فرزندان در هر خانواده به‌طور جداگانه مقایسه شدند و سپس نتایج با هم ترکیب شد. تب غده‌ای بین سنین 11 تا 19 سالگی با افزایش قابل‌ توجه خطر ابتلا به ام‌اس پس از 20 سالگی همراه بود. هدف از این طرح، اطمینان از این موضوع بود که علت نتایج آن نیست که افرادی که مستعد ابتلا به ام‌اس هستند، همچنین به علت حساسیت بیشتری که دارند، دارای خطر بالاتر ابتلا به عفونت‌های شدید هستند. نتایج تأیید می‌کند تب غده‌ای و به احتمال زیاد، عفونت‌های دیگر عوامل خطر مهمی برای ام‌اس هستند و می‌توانند آغازگر این بیماری باشند. مطالعه جدید همچنین این امکان را فراهم کرد که بتوان با جزئیات بیشتری بررسی کرد که احتمال اینکه عفونت موجب آغاز ام‌اس شود، در چه زمانی بیشتر است. تب غده‌ای پس از 11 سالگی عامل خطر بزرگ‌تری برای ام‌اس بود. بیشترین خطر ام‌اس در عفونت‌های بین سنین 11 تا 15 سالگی دیده شد (در حدود زمان بلوغ) و پس از آن، خطر با افزایش سن کاهش پیدا می‌کرد و تا سن 25 سالگی تقریبا به‌کلی از بین می‌رفت. تغییر در مغز و سیستم ایمنی همگام با افزایش سن ممکن است به توضیح علت این امر کمک کند. بیماری ام اس پیشرفت کندی دارد
تب غده‌ای اغلب در دوران بلوغ، ممکن است آغازگر ابتلا به ام‌اس باشد؛ اما ممکن است سال‌ها طول بکشد تا ام‌اس تشخیص داده شود. بسیاری از افرادی که بین 11 تا 15 سالگی دچار عفونت شده بودند، تا 30 سالگی تشخیص ام‌اس نداشتند. علت آن است که آسیبی که بر اثر ام‌اس به مغز وارد می‌شود، به‌کندی پیشرفت می‌کند تا زمانی که به حد کافی فرد را بیمار کند که ابتلای او به ام‌اس تشخیص داده شود. تب غده‌ای در دوران نوجوانی ممکن است به این علت موجب آغاز ام‌اس شود که می‌تواند وارد مغز شود و آسیبی که به سلول‌های عصبی وارد می‌کند، ممکن است موجب شود سیستم ایمنی به غلاف میلین حمله کند. (غلاف میلین اعصاب را می‌پوشاند.) به فعال شدن سیستم ایمنی به این شیوه خودایمنی گفته می‌شود. وقتی بیماری ام‌اس آغاز می‌شود، به اعصاب آسیب وارد می‌کند و آسیب با گذشت زمان بدتر می‌شود. خوشبختانه، درمان‌های مدرن در کند کردن این فرایند موفق عمل می‌کنند. مطالعه‌ی جدید شواهد محکم‌تری ارائه می‌دهد که دوره شدیدی از تب غده‌ای (و احتمالا عفونت‌های جدی دیگر) در دوران نوجوانی (به‌خصوص در نزدیکی بلوغ) می‌تواند موجب ام‌اس شود؛ حتی اگر ام‌اس تا حداقل ده سال پس از عفونت تشخیص داده نشود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/741293/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیز خوردن خودرو در خیابان برفی

شاخ به شاخ دو خودرو با هم

اسب آبی سرگردان در خیابان‌های این شهر

اکران آنلاین «آخرین تولد» با بازی الناز شاکردوست

رونمایی از پوستر رسمی جشنواره فیلم «کن»

مدیر مدرسه‌ دختر یا نامزد سابق پدر؟

قد کشتی ایران از آسیا بلندتر است

قربانعلی‌پور: قلعه‌نویی سعی در کمترین تعطیلی دارد

هافبک استقلال زیر تیغ جراحی

قاب مشترک ستاره استقلال با غول بسکتبال ایران

محرومیت مادام‌العمر برای بازیکنی که شرط‌بندی می‌کرد

بدشانس‌ترین بازیکن استقلال

تیم داوری ایران برای قضاوت بازی جام ملت‌های آسیا انتخاب شد

مناف هاشمی: حذف 500 میلیارد از بودجه کمیته ملی المپیک

کریستین بنتکه: منتظر درخشش دی‌بروینه در آمریکا باشید

فیفا در جریان اقدامات مربوط به پیشرفت فوتبال ایران قرار گرفت

7 متهم طلاق بعد از 20سال زندگی

روشی جالب برای قفل کردن درهای خانه برای دزد نزدن

دستورکار هفته جاری مجلس

میزان موفقیت‌ ‌عملیات وعده صادق از زبان جانشین فرمانده‌ کل سپاه

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

بازی Kena: Bridge of Spirits احتمالا به Xbox Series X/S خواهد آمد

زیبایی های یک پل در میان ابر ها

این رفتار ها رو از کجا یاد میگیرین آخه!

ساحل زیبای اقیانوس هند

کی حاضره امتحانش کنه؟

معرفی داوران جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

چهره بازیگر سریال «پایتخت» در 50 سالگی

«مارال»؛ روایت دختری 15 ساله که مجبور به ازدواج است

متلک بانمک سریال «نون خ» به قیمت طلا

اینتر به دنبال زدن 3 نشان با یک تیر در دربی میلان!

بازی زیبای پرسپولیس حال هواداران را خوب کرده است

سرمربی پیشین فوتسال: بازیکنان با استرس بازی کردند

پیشنهاد پزشکی به بیرانوند برای بازگشت به دروازه پرسپولیس

باشگاه تراکتور: سرمربی امروز مشخص می‌شود

رویه‌های امنیتی مراسم افتتاحیه المپیک پاریس

رضایت کادر فنی نساجی از لوان پولی

ورود کمیته انضباطی فدراسیون به بازی استقلال - شمس‌آذر

نورنیوز: خبرسازی رسانه‌های غربی درمورد آسیب دیدن سامانه‌های پدافندی ایران تکذیب شد

ناوگروه‌های ایران در کدام دریاها هستند؟

اشک‌های نماینده مالت از سخنان نماینده فلسطین درباره رنج‌ها و سربلندی غزه

سامسونگ سریع‌ترین حافظه LPDDR5X جهان را معرفی کرد

طبیعت زیبای لرستان

اگر 7 ساعت خواب شبانه نداشته باشید چه اتفاقی برای صورت شما می افتد؟

کروز کنترلی که فقط ماشین ارسطو عامل داره!

فروش بالای فیلم‌ها دستاورد سینماگران است نه دولتمردان

تاکتیک‌هایی که دیگر هیچ کس از آن‌ها استفاده نمی‌کند