آریا جوان - خراسان /بر اساس برخی پژوهشها، زعفران که در غذاها و نوشیدنیهای محبوب ایرانی و جهانی جایگاهی ویژهای دارد، میتواند در بهبود خلقوخو و کاهش علایم افسردگی هم اثربخش باشد و افزون بر اینها، مزایای دیگری هم برای سلامت دارد. نیویورکپست به نقل از دکتر دانیل ایمن، روان پزشک و بنیانگذار کلینیکهای ایمن در کالیفرنیا، به پژوهشهایی اشاره میکند که نشان میدهند در آزمایشهای تصادفی، حدود 30 میلیگرم زعفران «به اندازه داروهای ضدافسردگی» موثر بوده است. او میگوید: «من اصالتا لبنانیام و زعفران را خیلی دوست دارم. مردم خاورمیانه زیاد با زعفران غذا میپزند. حتی در ایران، زعفران این قدر شناختهشده است که اگر زیادی خوشحال باشید، به شما میگویند حتما زعفران خوردهاید». پژوهش دیگری که ماه مه 2025 در انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شد، نشان داد که زعفران میتواند به کاهش علایم افسردگی کمک کند. این مرور علمی، 192 کارآزمایی شامل بیش از 17هزار بیمار و 44 نوع مکمل تغذیهای را بررسی کرد تا مشخص کند کدام مکملها برای افسردگی موثرند و در نهایت، زعفران بهعنوان موثرترین مکمل شناسایی شد و اثر ضدافسردگی در حد متوسط تا زیاد نشان داد. با این حال توجه داشته باشید که هنوز درباره مصرف طولانیمدت مکمل زعفران مطالعه کافی انجام نشده است و پژوهشگران درباره قدرت و پایداری اثر آن در قالب مکمل، تردید دارند. طبق یک مقاله علمی، مصرف زعفران در دوز بالا یا به مدت طولانی «ممکن است خطرناک باشد» و میتواند موجب اضطراب، تغییر اشتها، ناراحتی معده، خوابآلودگی یا سردرد شود.