آریا جوان

آخرين مطالب

چه‌جوری نقاط قوت و ضعف خودمان را بشناسیم؟ دختران

چه‌جوری نقاط قوت و ضعف خودمان را بشناسیم؟
  بزرگنمايي:

آریا جوان - جام جم / ما می‌توانیم مسأله‌های ریاضی را حل کنیم. مفهوم مد نظر شاعر را از آثارش استخراج کنیم. تاریخ را تحلیل کنیم؛ اما خودمان را نمی‌شناسیم. حل‌کردن تعارضات درونی و شناخت و ارزیابی خودمان، سخت‌ترین کار دنیاست.
ما می‌توانیم مسأله‌های ریاضی را حل کنیم. مفهوم مد نظر شاعر را از آثارش استخراج کنیم. تاریخ را تحلیل کنیم؛ اما خودمان را نمی‌شناسیم. حل‌کردن تعارضات درونی و شناخت و ارزیابی خودمان، سخت‌ترین کار دنیاست.
همیشه وقت موفقیت خودمان را تشویق می‌کنیم و موقع شکست توی سرمان می‌زنیم. شاید همیشه خواسته باشید ویژگی‌های مؤثر در این اتفاقات را بشناسید؛ اما شناخت نقاط ضعف و قوت کار ساده‌ای نیست. در این فوت‌وفن قرار است یاد بگیریم این ویژگی‌ها را بشناسیم. 
از دیگران بپرس
دیگر از دوستان‌تان نپرسید رنگ مورد علاقه‌ات چیست؟ سؤال‌های بهتری هم برای معاشرت وجود دارد. گاهی کفش و کلاه آهنی به پا کنید و از اطرافیان‌تان بخواهید صادقانه از ویژگی‌های مثبت و منفی‌تان بگوید. از آنها بپرسید: «اگر می‌توانستی یک ویژگی را در من حذف کنی چه چیزی بود؟» یا «به نظرت چه رفتار یا طرز فکری در من هست که بعضی وقت‌ها ممکن است دردسر درست کند، یا به ضررم تمام شود؟» فقط شنونده باشید و هر جوابی که دریافت کردید وارد چرخه‌ توضیح و توجیه نشوید. این سؤال را از آدم‌های مختلف زندگی خود بپرسید. از همکلاسی و معلم گرفته تا پدر و مادر و دوستان صمیمی. هرکسی شما را از زاویه‌ای می‌بیند که پاسخش می‌تواند راهگشای شما باشد. برای بیرون‌کشیدن جواب‌های بدون رودربایستی از دهان آدم‌ها، ساختن لینک پیام ناشناس را فراموش نکنید!
بازار
تکنیک SWOT را اجرا کن
توی دفترت یک جدول بکش. اگر قرار است نقاط ضعف و قوت‌مان را بشناسیم این تکنیک خیلی مؤثر است. در ستون اول نقاط قوت (Strengths) نوشته می‌شود ودرستون دوم نقاط ضعف‌(Weaknesses‌‌).درهرموضوعی که می‌خواهید خود را بسنجید، ابتدا دو وجه مثبت و منفی رفتارهای‌تان را وارد این دو ستون کنید. از وضعیت تحصیلی گرفته تا ارتباط‌تان با خانواده یا مدیریت زمان و اخلاقیات. بعد دو ستون دیگر اضافه کنید و در آنها فرصت‌ها (Opportunities)و تهدیدها (Threats)را بنویسید. برای نوشتن این دو مورد باید فکر کنید چه مواردی باعث شده آن ویژگی‌های مثبت را پیدا کنید و یا به ویژگی‌های منفی دچار شوید. حالا یک جدول کامل SWOT پیش‌روی‌تان دارید که می‌توانید طبق آن برای رشد شخصی‌تان برنامه بریزید. فقط باید در جهت تقویت فرصت‌ها گام طراحی کنید و سپس تهدیدها را کنترل و حذف نمایید. 
بهتر گوش بده
گاهی باید دست‌‌مان را از روی گوش‌های‌مان برداریم. در طول روز بارها مورد انتقاد یا مورد تمجید قرار می‌گیریم. هرچند که به‌سادگی از کنار آنها می‌گذریم. از ناظمی که با ما به‌خاطر دیر رسیدن به دبیرستان برخورد می‌کند تا پدر و مادری که می‌گویند وقتی عصبانی می‌شوی خودت را گم نمی‌کنی یا دوستی که به ما غر می‌زند زیاد حرف می‌زنیم. معمولا به‌راحتی از کنار آنها گذر می‌کنیم درحالی‌که با بهتر گوش‌دادن، می‌توانیم نقاط مثبت و منفی خودمان را پیدا کنیم. باید شروع کنیم به یادداشت کردن جملاتی که می‌شنویم تا آنها را تحلیل نماییم. بعضی از آنها غلط ولی بعضی دیگر، عمیق و حیاتی هستند. با کار کردن روی آنها خودمان را در مسیر رشد قرار می‌دهیم. 
زندگی‌نامه‌ها را بخوان
کمتر خودت را واکاوی کن. گاهی چاره‌ شناختن نقاط مثبت و منفی، تحلیل افراد دیگر است. کتاب‌های زندگی‌نامه به شما کمک می‌کنند بفهمید در روند زندگی افراد، هر رفتار به چه پیشامدی منجر شده است. روابط علی‌ومعلولی را پیدا کنید. فکر نکنید فقط زندگی‌نامه افراد موفق به کارتان می‌آید. از افراد شکست‌خورده نیز می‌توانید درس بگیرید. به این فکر کنید آنها چه ویژگی‌هایی داشته‌اند که با شما مشترک است؟ این‌طوری می‌توانید بیش از یک‌بار زندگی کنید و ریسک اشتباه‌کردن را کم نمایید. ویژگی‌های‌تان را بهتر بشناسید و در دسته‌ خوب و بد قرارشان دهید و خودتان را بهبود بخشید. البته اگر به هر دلیلی سراغ کتاب نمی‌روید پادکست‌های خوب با این موضوع اصلا کم نیستند. فقط مهم این است که تحلیل‌های خود را یادداشت کنید تا به خود فرصت تفکر داده باشید. 
تنها شو
چقدر تنهایی کاری را انجام داده‌اید؟ به سینما بروید و یک فیلم ببینید. به کتابخانه رفته و گوشه‌ای مطالعه کنید. در پارک پیاده‌روی کنید. تنها بودن و تنها فعالیت داشتن به ما فرصت خودشناسی می‌دهد. ما نمی‌توانیم همیشه در هیاهوی جمع گم باشیم و خود را ببینیم. برای دیدن درون‌مان باید گاهی با خود باشیم و با خود زندگی کنیم. صدای اطرافیان را خاموش کنیم تا صدای خود را بشنویم. ببینیم عملکردمان بدون فشار جمع چگونه است؟ چه فیلمی را انتخاب می‌کنیم؟ چه رفتاری با غریبه‌ها داریم؟ اگر گم شدیم، چقدر مدیریت بحران داریم؟ در این شرایط است که نقاط قوت‌مان می‌درخشد و نقاط ضعف‌مان بیرون می‌زند. 
ببین از چه چیز حرصت می‌گیرد
از کدام رفتار آدم‌ها حرصت می‌گیرد؟ کدام ویژگی‌ اطرافیان روی مخت است؟ این راه خوبی برای شناخت خود است. اگر از این در وارد شوید، بدون رودربایستی با خودتان مواجه می‌شوید. شاید چون قضاوت دیگران راحت است و قضاوت خودمان سخت، با این روش خودمان را گول بزنیم. وقتی از یک ویژگی در طرف مقابل بیزار می‌شویم، معمولا حس‌مان ربطی به شخصیت خودمان پیدا می‌کند. اگر اعصابت از آدم‌های کند خیلی خرد می‌شود شاید خودت عجولی و یا اضطراب کنترل داری. البته باید حواس‌مان باشد که به خودمان برچسب نزنیم. تمام اینها فقط تکنیک‌هایی برای حدس‌‌زدن است، چراکه اغلب اوقات شناخت خود بسیار پیچیده و سخت است.
الگوهای رفتاریت را پیدا کن 
خودمان متوجه نیستیم. هر بار همان کار را انجام می‌دهیم. هر بار وقتی با کسی بحث‌مان می‌شود سکوت یا فرار می‌کنیم. وقتی کاری را شروع می‌کنیم هیجان‌زده‌ایم اما بعد از چند روز رهایش می‌کنیم. اینها همه نوعی از الگوهای رفتاری است. رفتارهایی که در موقعیت‌های مختلف، به‌صورت تکراری و ناخودآگاه انجام می‌دهی‌. کشف‌کردن این الگوها هرچند کار ساده‌ای نیست اما به ما کمک می‌کند نقاط مثبت و منفی خود را بشناسیم. الگوهای رفتاری کشف‌شده مانند آینه عمل می‌کنند. به اتفاقات موفقیت‌آمیز یا شکست‌آلود زندگی‌ات نگاه کن. خواه شکست در امتحان و کنکور باشد یا قطع‌شدن رابطه‌ات با یک دوست عزیز. می‌توانی بررسی کنی چه رفتارهایی بین این اتفاقات مثبت یا منفی مشترک است؟ چه کنش‌های تکرارشونده‌ای به آن نتیجه‌‌ منجر شده است؟ با تغییر الگوهای رفتاری منفی و تکرار یا حتی ساخت الگوهای مثبت، به سمت رشد قدم بردارید.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1490378/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

برگی از تاریخ/ سفر به تاریخ؛ مادر ناصرالدین شاه در کنار «غلام آفریقایی‌اش، سلیم خان»

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

حسرت و ناراحتی کریستیانو رونالدو پس از ناکامی النصر از صعود به فینال لیگ نخبگان آسیا

پلیس مانع درگیری هواداران بارسلونا و اینتر!

گل دوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

تغییرات ساختار خانواده‌ها و افزایش سن ازدواج

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

گوناگون/ آخرین نگهبانان جنگل‌های آمازون

این مار افعی بومی شمال را دیدید فرار کنید

آبشار شوی در دزفول

معانی لوگو های ایرانی

نمایی از شهر لاداخ در هند

یک روستای تفریحی در جنوب غربی ترکیه

تعدادی مورچه در حال انجام عمل جراحی رو هم دیگه!

گوناگون/ حیوانات می‌توانند مانند انسان‌ها عاشق شوند؟

وقتی حلزون اسپایدرمن میشود

نمایی از ابهتِ دیدنی طاووس را ببینید

به یاد زنده یاد آتیلا پسیانی

9 فیلم پروانه نمایش گرفتند؛ از «سالن چهار» تا «آنتیک» و «آقای زالو»

من هر روز نقش زنی رو بازی می‌کنم که...

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود