آریا جوان

آخرين مطالب

گوناگون/ کشف یک مومیایی عجیب در اهرام مصر دانش

گوناگون/ کشف یک مومیایی عجیب در اهرام مصر
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خبرآنلاین / قرن‌ها پژوهشگران بر این باور بودند که تنها طبقه‌ اشراف و نخبگان در اهرام مصر باستان دفن می‌شدند اما کشف تازه‌ای درباره چند اسکلت باستانی این فرضیه قدیمی را زیر سوال برده است.
گروهی از باستان‌شناسان در یک پژوهش جدید بقایای انسانی کشف‌شده در منطقه‌ای باستانی به نام «تومبوس» در سودان امروزی، نزدیک مرز مصر را بررسی و به یافته‌های جالبی دست پیدا کردند.
حدود 3500 سال پیش، تومبوس شهری در کنار رود نیل و بخشی از منطقه‌ی نوبیه بود؛ ناحیه‌ای که در زمان حکومت فرعون توتموس اول به قلمرو مصر باستان پیوسته بود.
باستان‌شناسان اسکلت‌هایی را از چند گورستان مختلف در تومبوس مورد مطالعه قرار دادند و به‌دنبال نشانه‌های ظریفی بر روی استخوان‌ها گشتند؛ جایی که در زمان حیات، ماهیچه‌ها و رباط‌ها به آن متصل بوده‌اند. این آثار که در زبان تخصصی به آن‌ها «تغییرات انتز» (enthesial changes) گفته می‌شود، می‌تواند سرنخ‌هایی از سبک زندگی افراد به‌دست دهد و نشان دهد استخوان‌های آن‌ها تحت چه نوع فشار فیزیکی قرار داشته‌اند.
سارا شرَیدر، استاد باستان‌شناسی در دانشگاه لیدن هلند و نویسنده‌ی اصلی این تحقیق به «بی‌بی‌سی ساینس فوکوس» گفت: «این تغییرات دقیقا نمی‌گویند که افراد چه کاری انجام می‌دادند اما نشان می‌دهند که آیا آن‌ها زندگی فعالی داشتند یا بیشتر وقتشان را بی‌تحرک می‌گذراندند.»
برخی از اسکلت‌ها آثار بسیار کمی از این تغییرات را نشان می‌دادند که به گفته‌ی محققان، می‌تواند نشانه‌ای از زندگی راحت و اشرافی آن‌ها باشد اما در کمال شگفتی، برخی دیگر از اسکلت‌ها که در همان اهرام دفن شده بودند، نشانه‌های واضحی از فعالیت فیزیکی شدید داشتند. پژوهشگران معتقدند این موضوع می‌تواند نشان دهد که آن افراد متعلق به طبقات کارگر یا خدمتکار بوده‌اند.
شرَیدر می‌گوید: «این یافته می‌تواند نگاه ما به اهرام مصر باستان را دگرگون کند. پیش‌تر پژوهشگران بر این باور بودند که تنها افرادی از طبقات بالا و نخبگان جامعه بودند در اهرام دفن می‌شدند چون می‌دانیم که اهرام برای چنین افرادی ساخته می‌شد. اما حالا به‌نظر می‌رسد شاید دیگرانی هم در کنار آن‌ها دفن شده باشند.»
این پژوهش در واقع بازنگری در داده‌هایی است که نخستین‌بار در سال 2012 منتشر شده بود. شرَیدر می‌گوید امیدوار است این مطالعه، پژوهشگران را به بازنگری در اسکلت‌های دیگری که در اهرام کشف شده‌اند، ترغیب کند.
او می‌گوید: «احتمال دارد همین الگو در مناطق دیگر هم تکرار شده باشد. ما نمی‌توانیم فقط بر اساس دانسته‌های قدیمی، همچنان همان فرضیات گذشته را تکرار کنیم.»

آریا جوان


اما چقدر درباره‌ افرادی که در این مقبره‌های نوبیه دفن شده‌اند می‌دانیم؟ شرَیدر می‌گوید اطلاعات قابل‌توجهی درباره آنها یافت شده است. 
او توضیح داد: «ما نام برخی از آن‌ها و نقش‌شان را در نوبیه‌ مستعمره‌شده می‌دانیم. آن‌ها نه پادشاه بودند و نه فرعون، بلکه مصری‌هایی بودند که در دوران حکومت استعماری از مصر به نوبیه فرستاده شدند.»
دکتر رولند اِنمارش، مصرشناس از دانشگاه لیورپول، می‌گوید در آن دوره، اهرام بیشتر به مقبره‌های غیرسلطنتی تعلق داشتند و لزوما برای فرعون‌ها یا پادشاهان ساخته نمی‌شدند.
او توضیح می‌دهد: «در اینجا با دوره‌های پایانی تاریخ مصر باستان سروکار داریم؛ زمانی که حتی آرامگاه‌های غیرسلطنتی نیز گاهی با سازه‌ای هرمی‌شکل از خشت خام ساخته می‌شدند.»
راز اسکلت‌های غیر سلطنتی
اما آن دسته از اسکلت‌ها که آثار فعالیت بدنی سنگین در آن‌ها دیده می‌شود، متعلق به چه کسانی هستند؟ شرَیدر می‌گوید این افراد ممکن است کارگران، خدمتکاران یا کسانی بوده باشند که به نوعی با افراد صاحب‌مقبره در ارتباط بوده‌اند.
او می‌گوید این احتمال وجود دارد که این افراد برای ادامه خدمت به اربابانشان در جهان پس از مرگ، در همان مقبره‌ها دفن شده باشند. به گفته او، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد آن‌ها هنگام مرگ اربابانشان کشته و با آنها دفن شده‌ باشند اما شاید پس از مرگ طبیعی و بعدا به این آرامگاه‌ها منتقل شده‌ باشند.
با این حال، این تنها فرضیه ممکن نیست. برخی دیگر از پژوهشگران احتمال می‌دهند که این افراد در واقع از طبقهٔ بالای جامعه بوده‌ باشند اما آگاهانه تلاش کرده‌اند با حفظ آمادگی جسمانی، جایگاه اجتماعی خود را تقویت کنند.
اما دکتر اِنمارش این احتمال را بعید می‌داند. او می‌گوید: «در بیشتر جوامع افرادی که در رده‌های بالاتر اجتماعی قرار دارند، نشانه‌های کمتری از فرسایش شدید جسمی در بدنشان دیده می‌شود.»

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1475110/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

برگی از تاریخ/ سفر به تاریخ؛ مادر ناصرالدین شاه در کنار «غلام آفریقایی‌اش، سلیم خان»

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

حسرت و ناراحتی کریستیانو رونالدو پس از ناکامی النصر از صعود به فینال لیگ نخبگان آسیا

پلیس مانع درگیری هواداران بارسلونا و اینتر!

گل دوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

تغییرات ساختار خانواده‌ها و افزایش سن ازدواج

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

گوناگون/ آخرین نگهبانان جنگل‌های آمازون

این مار افعی بومی شمال را دیدید فرار کنید

آبشار شوی در دزفول

معانی لوگو های ایرانی

نمایی از شهر لاداخ در هند

یک روستای تفریحی در جنوب غربی ترکیه

تعدادی مورچه در حال انجام عمل جراحی رو هم دیگه!

گوناگون/ حیوانات می‌توانند مانند انسان‌ها عاشق شوند؟

وقتی حلزون اسپایدرمن میشود

نمایی از ابهتِ دیدنی طاووس را ببینید

به یاد زنده یاد آتیلا پسیانی

9 فیلم پروانه نمایش گرفتند؛ از «سالن چهار» تا «آنتیک» و «آقای زالو»

من هر روز نقش زنی رو بازی می‌کنم که...

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود