آریا جوان

آخرين مطالب

4گوشه دنیا/ موزه کلیولَند مجسمه 20 میلیون دلاری را به ترکیه بازگردانده شد گردشگری

4گوشه دنیا/ موزه کلیولَند مجسمه 20 میلیون دلاری را به ترکیه بازگردانده شد
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ایسنا / یک مجسمه برنزی باستانی که در دهه 1960 توسط گروهی از روستاییان در ترکیه امروزی کشف شده و توسط دلالان منهتن به بازار هنر غربی قاچاق شده و در نهایت از یک موزه معتبر در شهر کلیولند واقع در اوهایو سر درآورده بود، اکنون قرار است به خاستگاه اصلی‌اش بازگردانده شود.
گمان می‌رود این مجسمۀ بدون سر که در ابعاد انسان واقعی ساخته شده است، تصویرگر یک فیلسوف باستانی باشد. این مجسمه از سال 1986 میلادی تاکنون در گالری‌های یونان و روم موزه هنر کلیولند به نمایش گذاشته شده بود. این اثر که 20 میلیون دلار ارزش‌گذاری شده است، پس از سال‌ها تحقیق توسط واحد مبارزه با قاچاق آثار باستانی (ATU) در دفتر دادستان منطقه منهتن، مصادره شد. این تحقیقات به یک دعوای حقوقی منجر شد که طی آن موزه ادعا می‌کرد مالک قانونی این اثر است، ‌ اما پس از تحقیقات بیشتر و آشکار شدن منشاء واقعی مجسمه، این شکایت پس گرفته شد و تصمیم به بازگرداندن آن اتخاذ شد.
این پیکره پوشیده در پارچه از یک محوطه باستان‌شناسی به نام «Sebasteion»‌ در «بوبون» (Bubon)، در ترکیه امروزی، به دست آمده است. این محوطه که گمان می‌رود توسط رهبران محلی به نشانه وفاداری به روم ساخته شده باشد، حدود 50 میلادی بنا شد و احتمالاً تا 200 سال بعد مورد استفاده قرار داشت تا اینکه زلزله آن را به ویرانه تبدیل کرد.
مجسمه‌های برنزی این مجموعه برای دو هزار سال زیر زمین باقی مانده بودند تا اینکه در دهه 1960 توسط مردم محلی کشف شدند.
روستاییان پیش از اینکه مقامات از این کشف در سال 1967 میلادی مطلع شوند، چندین شیء را به فروش رساندند. آنها با «جورج زاکوس»، قاچاقچی مستقر در سوئیس و «رابرت هکت» (که طبق گزارش نیویورک تایمز، روستاییان او را فقط با نام «باب آمریکایی» می‌شناختند) همکاری کردند. «هکت» ‌ در نیویورک و پاریس فعالیت داشت. بر اساس گزارش دادستانی، دلالان مستقر در نیویورک، این آثار مسروقه از «بوبون» (Bubon) را وارد نمایشگاه‌های موزه‌ای و مقالات علمی کردند تا منشأ جعلی برای آن‌ها بسازند و تجارت خود را قانونی جلوه دهند.


دفتر دادستان منطقه منهتن تاکنون 15 اثر غارت‌شده از «بوبون» را ضبط کرده است که 14 مورد از آن‌ها پیش‌تر به ترکیه بازگردانده شده‌اند. مجموع ارزش این آثار حدود 80 میلیون دلار تخمین زده می‌شود. این آثار در مجموعه‌های عمومی و خصوصی نیویورک، از جمله در «موزه متروپولیتن نیویورک و دانشگاه فوردهم» (Metropolitan Museum of Art and of Fordham University) یافت شده‌اند.


«آلوین برگ» (Alvin Bragg)، دادستان منطقه منهتن در بیانیه‌ای گفت: «خوشحالم که موزه هنر کلیولند پذیرفته است این مجسمه به مردم ترکیه تعلق دارد.» 
او افزود: «این تحقیق شامل مصاحبه‌های گسترده با شاهدان و آزمایش‌های پزشکی قانونی بود که به‌طور قطعی ثابت کرد این اثر از بوبون (Bubon) غارت شده است. از همکاری موزه در این پرونده قدردانی می‌کنم، زیرا نشان می‌دهد که چگونه می‌توانیم برای بازگرداندن آثار باستانی مسروقه به صاحبان قانونی، با یکدیگر همکاری کنیم.»
دفتر دادستانی منهتن در آگوست سال 2023 این اثر را توقیف کرد. «روث پیکهولتز» (Ruth Pickholz)، قاضی نیویورک برای ضبط این اثر حکمی صادر کرد. این حکم بخشی از تحقیقات جنایی جاری درباره یک شبکه قاچاق بود که شامل آثار غارت‌شده از ترکیه و انتقال آن‌ها از طریق منهتن می‌شد.
در ماه‌های اخیر، دادستانی منهتن چندین اثر دیگر را نیز به دلیل ادعاهای مرتبط با قاچاق از ترکیه ضبط کرده است. در سال 2022، پنج اثر باستانی متعلق به مجموعه «شلبی وایت» (Shelby White)، عضو هیأت‌ امنای موزه متروپولیتن نیویورک به ترکیه بازگردانده شدند. یکی از این آثار، مجسمه‌ای برنزی از «لوسیوس وروس» (Lucius Verus) (یکی از امپراتوران روم) از بوبون بود که ارزش آن 15 میلیون دلار برآورد شده است.
کارشناسان موزه کلیولند، در همکاری با مقامات ترکیه و دفتر دادستانی، پژوهش‌هایی انجام دادند که نشان داد این مجسمه به «Sebasteion» تعلق دارد. این مجسمه‌ها روی پایه‌های سنگی قرار داشتند که مکانیسم‌هایی برای نگه داشتن آن‌ها در جای خود داشتند. با این تحقیقات علمی و تغییر در شناسایی مجسمه پژوهشگران دریافتند که سوراخ‌های کوچکی در پاهای مجسمه وجود دارد که با مکانیسم‌های موجود در پایه‌های سنگی «Sebasteion» همخوانی دارد. علاوه بر این، نمونه‌های خاکی که در داخل مجسمه یافت شده بود، با خاک منطقه «Sebasteion» و سایر مجسمه‌هایی که مشخص شده بود از آنجا آمده‌اند، مطابقت داشت.
این تحقیقات به تغییر در هویت تاریخی مجسمه نیز منجر شد. در ابتدا تصور می‌شد که این اثر تصویری از امپراتور «مارکوس آئورلیوس» (Emperor Marcus Aurelius) باشد، زیرا او نیز همراه با سایر فرمانروایان در «Sebasteion» مورد تکریم قرار گرفته بود. اما مکان احتمالی قرارگیری این مجسمه فاقد کتیبه‌ای بود که نشان دهد این پیکره متعلق به «مارکوس آئورلیوس» بوده است.
موزه هنر کلیولند در بیانیه‌ای اعلام کرد: «موزه و مقامات ترکیه در حال بررسی امکان نمایش موقت این مجسمه در کلیولند پیش از انتقال آن به ترکیه هستند. همچنین، سایر زمینه‌های همکاری فرهنگی میان ترکیه و موزه در دست بررسی است.»

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1457864/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آب خوردن مار را دیده بودید؟

حکمت/ نفس خود را سرزنش کنید

آغاز یک سریال تاریخی ـ فانتزی از فردا

بهترین سریال‌های 2025 که نباید از دست بدهید

پرسپولیس با کارتال به دنبال فراموشی فاجعه

غیبت مدافع بارسا در بازی برگشت با اینتر و ال‌کلاسیکو

بدون مربی، بدون دفاع؛ رئال ناشناخته در آمریکا!

رحمتی همچنان با شمس‌آذر و عنوان غول‌کش

من به میلان نیامده‌ام که زود برگردم!

انتقال تیم فوتبال هوادار به استان گلستان

خدابنده‌لو و خاطرات شیرین از دل کویر

جواب رد مجید حسینی به کارتال و پرسپولیس

بچه اول هستید یا آخر؟

توسعه صادرات و گردشگری؛ مهم‌ترین دستاورد منطقه آزاد کیش در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

هشدار اپل به کاربران آیفون در 100 کشور درباره حملات جاسوس‌افزار

اثرات سلام بر حضرت معصومه(س)

پرنده‌ای که با نان ماهیگیری می‌کند

رانندگی در میان طوفان شن در عراق

4 گوشه دنیا/ پیرترین انسان جهان درگذشت

درختان گیلاس در رودخانه کانونجی-گاوا ژاپن

چتر دریایی شیر، طولانی ترین حیوانات جهان

زمین فوتبالو بزن به نام نوه‌ام

تبریک به اینزاگی، انتظارم از بارسا بیشتر بود

داور مصری: قضاوت فغانی برای تیم رونالدو عالی بود

کاپلو گفته بود بازی اینتر و بارسا 3-3 می‌شود!

تنها خرید سرخ‌ها باید برای فصل بعد خط و نشان بکشد

خبر تلخ برای اینتر؛ مصدومیت لائوتارو جدی است

نادر بی‌صدا در دفاع ذوب می‌درخشد!

باید گل سوم را زودتر به بارسا می‌زدیم

روزنامه اول ایتالیا حامی مهدی طارمی!

جدایی مشهورترین زوج فوتبالی دنیا

دیشب بارسلونا با اختلاف اینتر را له کرد!

جباری: برای قهرمان شدن باید بهتر شویم؛ لیگ برای ما مهم است

تو بدون ما هیچی نمی‌شی!

گزارش صداوسیما از سابقه بدعهدی‌های آمریکا در برابر ایران

فعال اقتصادی: آمریکا دیگر بیشتر از این نمی‌تواند به ایران فشار اقتصادی وارد کند

غرفه منطقه آزاد کیش در روز سوم ایران اکسپو 2025 میزبان بازدیدکنندگان تخصصی و هیئت‌های بین‌المللی بود

ایکس‌باکس حالا بزرگ‌ترین ناشر پلی‌استیشن است

طبیعتی بکر و زیبا

لحظه‌ای نادر؛ کایوت از پنجره سقفی خانه آب نوشید

«آواز بوقلمون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

علی صادقی واقعا خنده‌اش گرفت

واکنش مجتبی جباری، سرمربی استقلال به بهبود شرایط موجود این تیم

مجتبی جباری: جمعه مدتی مصدوم بود اما کوجو در وضعیت روحی بهتری قرار دارد

واکنش مجتبی جباری به انتقادات از آرش رضاوند

جباری: از هواداران خیلی تشکر می کنم چون هر چه در بازی گذشته ضعف داشتیم آنها با حمایت خود پوشش دادند

عادل فردوسی‌پور در پاسخ به سوال خبرنگار آخرین خبر: تکلیف قهرمان لیگ برتر هفته بعد مشخص می شود

واکنش حسین بادامکی معاون ورزشی باشگاه پرسپولیس به سوال خبرنگار آخرین در مورد جذب پیام نیازمند