آریا جوان

آخرين مطالب

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند نگاه سیاسی

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  بزرگنمايي:

آریا جوان - خبرآنلاین / رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.
جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده می‌گوید: «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»
****
*آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟
در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.
مجلس باید به دولت اخطار دهد شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل 30 میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر 30 میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با 8 و 10 میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.
از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.
تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.
در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.
رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند *با توجه به اینکه حدود 3 هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟
دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.
لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.
حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود *بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد....
حدود 110 نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.
در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز 6 خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.
دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد *منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟
اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.
*برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟
مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.
برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1311784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با هشدار خالق فتوشاپ، لوگو شبیه‌ساز پرحاشیه Delta تغییر کرد

صدای ترسناک انتهای دم مار زنگی!

روش جالب بهینه سازی نیروی کار

سکانسی از زنده‌یاد زری خوشکام در نقش همسر امیرکبیر

درگیری فیزیکی شدید جیگر با بقیه

اولین واکنش تقوی به خروج وحید مرادی از اردو

تقوی: والیبال بانوان را در مسیر والیبال مردان قرار می‌دهیم

تقوی: پخش زنده باعث ارتقای والیبال بانوان می‌شود

حجازی: چرا سوال از شرافت فقط برای استقلال است

تورنمنت بوکس قزاقستان؛ طلای ناب‌ حبیبی‌نژاد

رئال‌مادرید چه زمانی امباپه را معرفی خواهد کرد؟

دومین تصمیم استراتژیک طیب‌نیا درباره سپاهان

باشگاهی با دو رئیس؛ پورتو عجیب‌ترین در جهان

مهاجم گل‌گهر: اول قهرمانی بعد آقای گلی در جام!

مدال طلای تکواندوکار المپیکی ایران در آسیا

کدام زوج ها حل مسئله بلد نیستند؟

چه زمانی طرح شفافیت قوای سه‌گانه تبدیل به قانون می‌شود؟

اهداف و راهبردهای پنج‌ساله آینده پدافند غیرعامل کشور تصویب شد

توصیه بروجردی به سفیر جدید چین در ایران: از امضای برخی قراردادهای شیطنت آمیز خودداری کنید

رئیس قوه قضاییه در شبکه‌های اجتماعی مسدود، هیچ‌گونه حساب کاربری ندارد

تصاویر موتورولا ریزر 2025 لو رفت؛ تاشدنی مورد انتظار و رقیب زد فلیپ 6

بازیگوشی جالب لاما در یکی از باغ وحش های روسیه

دیدار مدیرعامل بیمه دی با استاندار فارس

حرف‌های جنجالی کارگردان «پدرخوانده» در کن درباره فروپاشی آمریکا

«آیشواریا رای» با دست شکسته و استایل خاص روی فرش قرمز کن

شوکه شدن لیلا حاتمی در مراسم خاکسپاری مادرش

زری خوشکام در کنار علی حاتمی به خاک سپرده شد

امیرمهدی ژوله: تمام فیلم «شیشلیک» را با گریه نوشتم

دلیل عجیب جدایی توخل از بایرن فاش شد

اخراج شهاب زاهدی در دیدار آویسپا برابر سرزو اوزاکا

لیست سوئیس برای یورو 2024 اعلام شد

گل‌های سامی سمودیکس هافبک بلکبرن

ابراهیمی: برای بقای داماش جان می‌دهیم

شکست آویسپا در حضور مهاجم ایرانی

سرمربی سابق پرسپولیس و راز تعیین تیم قهرمان!

جریمه نجومی و تاریخی در انتظار منچسترسیتی

اوسمار و پرسپولیس 50 هزار دلار تا امضاء!

خبر بدی که سرمربی پرسپولیس را شوکه کرد

خودربایی به عشق خواستگار!

وقتی مجری اینترنشنال اعتراف می‌کند که یک اسراییلی به تمام معناست!

فرمانده سپاه: مصمم‌تر از قبل در برابر دشمن شمشیر می‌زنیم‌

بمباران خانه همسر نادر طالب زاده در جنوب لبنان توسط صهیونیست‌ها

معاون وزیر ارشاد: حدود 80 درصد مردم موافق‌ حمایت از مستضعفان جهان هستند

روایت مشاور عالی فرمانده هوافضای سپاه از جزئیات عملیات وعده صادق

رئیس جمهور: پایینترین درآمد در کشور، درآمد طلاب است

حسن فتحی کارگردان"مست عشق" :مگر گلایه نداشتند فقط فیلم کمدی خوب می فروشد و سینمای جدی استقبال ندارد؟ این هم فیلم فرهنگی عرفانی/چرا می گویند آشغال است؟

چرا طرفداران «دونگ‌یی» باید «ایلجیما» را ببینند؟

ارزان‌ترین باتری مادام‌العمر هم کشف شد!/ عکس

یون‌ها به یاد می‌آورند!

یک روش ساده و زیبا برای کادو کردن هدایا