آریا جوان

آخرين مطالب

چه سعادتمندیم که سعدی و حافظ و مولانا هم‌عصر ما نیستند! اندیشه

چه سعادتمندیم که سعدی و حافظ و مولانا هم‌عصر ما نیستند!
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ما آخرین کتاب استاد شفیعی‌کدکنی را به دست ممیزانی ناشناس سپرده‌ایم تا ببینند آیا کتاب استاد، صلاحیت انتشار دارد یا نه؟ همان استادی که دغدغه‌اش زبان فارسی است و نگران توطئه کشور‌های استعماری برای حذف زبان فارسی در منطقه است و آخرین بزرگ زنده این زبان یگانه در جهان.

مهرداد احمدی‌شیخانی نوشت: سال‌ها پیش که برادرم می‌خواست ازدواج کند، اتومبیل یکی از دوستان را برای شب عروسی قرض گرفته بود و از آنجایی که تازه گواهینامه گرفته بود و هنوز به رانندگی تسلط نداشت، بسیار نگران بودم که خدای ناکرده آن شب تصادف کند که برای رفع نگرانی من گفت نگران نباش، درست است که من رانندگی بلد نیستم، ولی خوشبختانه مردم رانندگی بلدند و وقتی ناشی بودن مرا ببینند، خودشان کنار می‌کشند و همه چیز به خیر و خوشی خواهد گذشت و خوشبختانه همین هم شد و آن شب به سلامتی و بی‌حادثه سپری شد.
بار‌ها اتفاقاتی رخ داده که یاد این خاطره افتاده‌ام که چه سعادتی داریم که با همه ناشی‌گری و اشتباهات ما، دیگران خطاهای‌مان را با عملکرد خود خنثی می‌کنند. برای نمونه چند سال پیش و آن روز‌ها که تازه پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی راه افتاده بود، یک نفر مرا در یک صفحه عضو کرد که توسط رایزن فرهنگی ایران در هندوستان راه‌اندازی و مدیریت می‌شد و این به واسطه یادداشت‌هایی بود که من پیرامون تاثیر و نقش زبان فارسی در شبه قاره هند، در برخی مطبوعات منتشر کرده بودم.
مدتی که گذشت، دیدم آنچه در این صفحه و از سوی رایزن فرهنگی ایران در هندوستان منتشر می‌شود، نه تنها ربطی به زبان فارسی ندارد، بلکه ماهیتا تبلیغی برای بنیان‌های فرهنگی کشور‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس است و اگر بهره‌ای هم نصیب کسی شود، نهایتا این کشور‌های عربی هستند که از کار‌های رایزن فرهنگی ایران بهره خواهند برد و آنچه در این صفحه می‌گذرد، کمترین نشانی از تلاش برای بازیابی جایگاه زبان فارسی در شبه قاره هند ندارد و بیشتر تبلیغ مناسکی است که زمینه‌هایش به کشور‌های عربی می‌رسد.
طبیعتا به این روند اعتراض کردم که چرا با بودجه ایران، کار‌هایی می‌کنید و تبلیغاتی انجام می‌دهید که نهایتا نفعش به کشور‌های عربی می‌رسد؟ همان کشور‌هایی که در همه این سال‌ها علیه منافع ملی ما سنگ‌تمام گذاشته‌اند و به آن سخن آیت‌الله خلخالی برای تغییر نام خلیج‌فارس اشاره کردم که اصرار داشت برای ایجاد وحدت با کشور‌های مسلمان، نام خلیج‌فارس تغییر کند که خوشبختانه آن سعی و تلاش مرحوم خلخالی به نتیجه نرسید، ولی هنوز در بعضی، مبانی همان نگرش، البته در موضوعاتی دیگر، به شدت هوادار دارد.‌
نمی‌دانم شما هم این سخنرانی استاد شفیعی‌کدکنی که چند سال پیش از تلاش استعماری کشور انگلستان برای حذف زبان فارسی از شبه قاره هند گفته بود را شنیده‌اید یا نه؟ آنجا که سخن استاد چنین مضمونی داشت؛ «اینکه انگلستان در چند قرن اخیر تلاش کرده تا زبان‌های قومی «اردو» و «پشتو» را در پاکستان و افغانستان، جانشین زبان فارسی کند و این سعی که استعمار تلاش دارد تا به بهانه زبان‌های مادری، زبان فارسی را به حاشیه ببرد، ناشی از این است که در زبان‌های قومی منطقه، دیوار‌های بلند و مستحکمی همچون سعدی و حافظ و مولانا و فردوسی و نظامی وجود ندارد که بتوان در پناه آن‌ها امنیت داشت و حتی در این زبان‌های قومی و محلی، هیچ بنای محکمی در حد شعرای درجه چهار و پنج زبان فارسی یافت نمی‌شود که این اقوام بتوانند در آن پناه گیرند و این بزرگان ادب فارسی، هر کدام، چون قلعه‌ای مستحکم می‌مانند که هویت گسترده همه اقوام درون «ایران فرهنگی» را محافظت می‌کنند و استعمار قصد دارد تا با حذف زبان فارسی با هر بهانه ممکن، مقاصد خود را پیش ببرد».
همان‌طور که در ابتدا گفتم، هر از چندی اتفاقاتی می‌افتد که مرا یاد آن ماجرای رانندگی برادرم می‌اندازد، یکی از آن‌ها همین تلاش رایزن فرهنگی ایران در هندوستان که عملا، آنچه تبلیغ می‌کرد به نفع زبان عربی بود و نه زبان فارسی و خوشبختانه دیگرانی هستند که رانندگی بلدند و ناشی‌گری سهوی و نه ان‌شاءالله عمدی ما را به نوعی جبران می‌کنند، مانند همین ترانه قدیمی «جمال جمالو» که این روز‌ها ده‌ها میلیون از اهالی هند، در هر جای دنیا که هستند، آن را می‌خوانند و با آن می‌رقصند.
ترانه‌ای فارسی که بیش از نیم قرن پیش سروده شده و این روز‌ها ورد زبان مردم هند است و زبان فارسی را نه با تلاش ما که به همت خودشان در سرزمینی که روزی امیرخسرو دهلوی به فارسی شعر می‌گفت و زبان فارسی را در شبه قاره بر صدر می‌نشاند، دوباره زنده کرده‌اند. اما ما چه می‌کنیم؟
ما آخرین کتاب استاد شفیعی‌کدکنی را به دست ممیزانی ناشناس سپرده‌ایم تا ببینند آیا کتاب استاد، صلاحیت انتشار دارد یا نه؟ همان استادی که دغدغه‌اش زبان فارسی است و نگران توطئه کشور‌های استعماری برای حذف زبان فارسی در منطقه است و آخرین بزرگ زنده این زبان یگانه در جهان. با خود فکر می‌کنم که چه سعادتی داریم که سعدی و حافظ و مولانا، هم‌عصر ما نیستند که قطعا با آن اشعاری که در دیوان خود دارند، بی‌تردید سروده‌های‌شان امروز مجوز انتشار نمی‌گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1233811/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مایکروسافت هوش مصنوعی «فوق سری و ایزوله» برای سازمان اطلاعات آمریکا تولید کرد

مایکروسافت همچنان به اخراج کارمندان Xbox ادامه می‌دهد

تا حالا چیزی از مثلث برمودا ایران شنیده بودین؟

اسب گرفتار روی بام یک خانه در منطقه سیل‌زده

وقتی خانومت ازت ناراحته و میخوای دلش رو به دست بیاری

مشاهده خرس قهوه‌ای توله‌هایش در اقلید

تصاویر بامزه از ترس دو توله خرس برای ورود به استخر

تصاویر واقعی از ناصرالدین شاه قاجار

چرا لک‌لک‌های جا خوش کرده روی دکل‌ برق قصد مهاجرت ندارند

پرسه زدن گله قوچ اوریال در پارک ملی سالوک

امتیازاتی که در زمان ناصرالدین شاه از ایران گرفته شد

باغ وحش خرس پاندا نداشت، سگ رنگ کرد!

تصاویر جدید از حضور مایکل جکسون در آمریکا

پشت صحنه سریال «در حاشیه»

فیلم جدید برد پیت به بودجه 300 میلیون دلاری نیاز دارد

هزینه 300 میلیون دلاری ساخت فیلم فرمول یک

هشدار درباره تبانی در لیگ و بررسی حساب بانکی اعضای تیم‌ها

سردار آزمون به آلمان پرواز کرد

توفیق اجباری برای نکونام و استقلال!

نگرانی شرفی از درخشش ماشاریپوف و اورونوف

حلالی: پرسپولیس باید یک مربی در حد برانکو داشته باشد

صحنه بحث‌برانگیز داوری دیدار ملوان و هوادار

آماری دردناک برای غول‌های بوندسلیگا

فرلان مندی: این کامبک هم خوب بود اما نه در حد بازی سیتی!

سرنوشت بازیکنان دورتموند پس از فینال 2012

دستگاه الکترونیک اخذ رای قابل هک است؟

کاظم صدیقی بازهم به نماز جمعه می‌آید

رئیسی: حجاب، قانون کشور است و همه باید آن را رعایت کنند

واکنش کنعانی به طرح شرم‌آور برخی نمایندگان کنگره و سنای آمریکا

عکس | طعنه سنگین بازیگر سریال «نون‌ خ» به محمد حسین میثاقی

دیدار مدیرکل مراجعات و پاسخگویی ایثارگران  با تیم ایثار جانبازان قم

تجلیل مدیرکل بنیاد کرمانشاه از خانواده شهید «کریمی»

جانبازان گرانقدر در صف اول ترویج فرهنگ متعالی ایثار و شهادت هستند

دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جانباز معزز حمید گلچی در قم

حدود 1000 میلیارد ریال به توسعه زیر ساخت‌های جامعه ایثارگری قم اختصاص یافت

هواوی Pura 70 اولترا به‌عنوان پادشاه جدید دوربین‌های موبایل معرفی شد

تلاش نافرجام برای نجات قایق از رودخانه

لحظه برخورد شدید یک کامیون با پل هوایی

برخورد نادر صاعقه به آتشفشان

مستند «بیگانه» بزرگنمایی نمی‌کند

«عادل فردوسی پور و علی فروغی» از نگاه مدیر سابق شبکه سه

شیک ترین بانوی سینمای ایران در کنسرت «اشوان»

2 خبر از سینمای کوتاه

ناکامی دو رکابزن ایران در فینال دانهیل قهرمانی آسیا

رستمیان در تپانچه 25 متر فینالیست شد

دیدار مربی تیم ملی ایران با برانکو ایوانکوویچ

4 پاس گل برتر هفته سی و پنجم لیگ برتر ایران

تصویر دیده نشده از قهرمانی مهدی قایدی در جام محلات!

مدافع سپاهان در اتاق عمل

اشکش: نه به زد و بند اعتقاد داریم نه به جادوگر!