آریا جوان

آخرين مطالب

اجرای 11 طرح‌ کلان اکتشافی در شرکت ملی نفت ایران وزارت نفت

اجرای 11 طرح‌ کلان اکتشافی در شرکت ملی نفت ایران
  بزرگنمايي:

آریا جوان - مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: تمام یازده طرح‌ کلان اکتشافی باید پروژه‌های پژوهشی مرتبط به نقشه راه خود را اضافه کنند تا دستاورد هرکدام قابل ردیابی باشد.

به گزارش شانا به نقل از مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، نشست شورای پژوهش شرکت ملی نفت ایران در ساختمان مدیریت اکتشاف با حضور مهدی فکور، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، سید مهدیا مطهری مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، هرمز قلاوند مدیر نظارت بر تولیدات نفت و گاز، برزو قنبری مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالا، محمد اسماعیل کفایتی رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز و جمعی از معاونین مدیریت اکتشاف برگزار شد.
در این نشست فکور با اشاره به اینکه برای کارهای پژوهشی اهمیت زیادی قائل هستیم و این باعث شده تا همه طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی پس از تأیید و تصویب، اجرایی شوند، گفت: همه 11 طرح‌ کلان اکتشافی باید پروژه‌های پژوهشی مرتبط به نقشۀ راه خود را اضافه کنند تا دستاورد هرکدام در ادامه، قابل ردیابی باشد.
وی افزود: برخی از این طرح‌ها به بحث‌های آینده‌نگری و مطالعاتی برای نسل‌های آینده مرتبط خواهند بود و در بررسی و تصویب پروژه‎‌های پژوهشی اکتشافی به‌دلیل تفاوت در ماهیت و بستر، باید نگاه متفاوت داشت و مقوله این تفاوت‌ها باید مورد توجه اعضای شورای پژوهشی شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: برای نخستین بار در اواخر پارسال، انجمن‌های علمی و تخصّصی کشور مرتبط با زنجیره ارزش اکتشاف، در رویداد مشترکی به دعوت مدیریت اکتشاف حضور داشتند و در اواخر ماه گذشته با سه انجمن از آنها، تفاهم‌نامه همکاری امضا شد تا در بخش رصد فناوری و عملیاتی بودن تعریف پروژه‌ها در کنار صنعت قرار گیرند که این یک دستاورد بی‌نظیر خواهد بود.
فکور تأکید کرد: موضوع متناسب‌سازی ساختار کنونی اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف با تعداد محدود نفرات بر اساس احجام کاری و تکالیف ابلاغی می تواند بازنگری شود.
وی با اشاره به اینکه همچنان با امضای قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان دچار ابهام‌های بسیاری هستیم، گفت: تاکنون نتوانستیم شرکت‌های دانش بنیان مرتبط با صنعت بالادستی نفت را به درستی شناسایی، اولویت‌بندی و به کار گیریم و بتوانیم برای آنها جبران خدمات داشته باشیم.
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه شفافیت مشخصی در این خصوص وجود ندارد، افزود: همچنان در پردازش حقوقی و مالی در این ارتباط، جای کار وجود دارد. پیشنهاد می‌شود در مقوله تعریف و تدوین موضوعات پژوهشی برنامه هفتم در سطح مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، مدیریت اکتشاف به‌عنوان راهبر و مرجع اصلی در حوزه اکتشاف معرفی شود و حتی، پروژه‌های پژوهشی پیشنهادی که از سوی دیگر شرکت‌های تابعه در این حوزه تعریف می‌شوند، می‌تواند از سوی این مدیریت راهبری و اجرا شود تا باعث تمرکز و هم‌افزایی فنی شود. هر چند این موضوع سبب افزایش حجم کاری کارشناسان این مدیریت خواهد شد.
پیشران بودن پژوهش و فناوری از ابتدا تا انتهای زنجیره اکتشاف
در ادامه نیز مجتبی صدیق عربانی، رئیس اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف پس از تبریک سالروز آزادی خرمشهر، تبریک سالروز حفاری نخستین چاه نفت و خیر مقدم به مدعوین و حاضرین محترم، ابراز امیدواری کرد که نشست‌های ماهانه شورای پژوهشی شرکت ملی نفت ایران به صورت کاربردی در شرکت‌های تابعه برگزار شود و هم‌افزایی خوبی ایجاد کند.
وی در ادامه به ارائه موضوعات در حوزه پژوهش و فناوری به‌منظور تبیین جایگاه آن در مدیریت اکتشاف و در سطح کلان‌تر، در شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد و گفت: پیشران بودن پژوهش و فناوری از ابتدا تا انتهای زنجیره اکتشاف و رویکردهای اصلی آن در حوزه اکتشاف، بررسی ساختار پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف و ارتباط ماتریسی قوی با معاونت‌ها و اداره‌های تخصّصی، حوزه‌های فعالیت پژوهش و فناوری در مدیریت اکتشاف (که به دو بخش کلان شبکۀ هوشمند پژوهش و پورتفولیوی پژوهش و فناوری تقسیم شده است) و ارائه آمار سال‌های گذشته و پیش‌بینی تحقق اهداف سال 1402 در بخش شبکه هوشمند پژوهش از مهمترین اقدامات در این بخش است.
رئیس اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف افزود: معرفی پورتفولیوی پژوهش و فناوری در دو بخش طرح‌ها/پروژه‌های اکتشاف محور و سرمایه‌ای، معرفی زیست بوم نوآوری اکتشاف و نقش آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در آن، ارتباط حداکثری پورتفولیوی اکتشافی در قالب 289 پروژه و پورتفولیوی پژوهش و فناوری در قالب 45 پروژه در برنامۀ پنج سالۀ هفتم توسعه کشور و بررسی وضع ضریب جذب مالی (ریالی و ارزی) طرح‌ها و پروژه‌های پژوهش و فناوری نیز در حال انجام است.
عربانی با تأکید بر اینکه درس آموخته‌های به‌کارگیری شرکت‌های دانش بنیان نیز مورد توجه قرار گرفته است، ادامه داد: معرفی الگوی تازه توسعه فناوری در مدیریت اکتشاف با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و انجمن‌های علمی تخصّصی کشور، فرآیند روزآمد کردن پورتفولیوی پژوهش و فناوری و معرفی پروژه‌های پژوهشی پیشنهادی مدیریت اکتشاف برای تصویب در برنامه هفتم توسعه کشور نیز صورت گرفته است.
وی گفت: بیان مسائل پیش‌رو در خصوص جذب و به‌کارگیری شرکت‌های دانش بنیان، پیوست فناوری و جبران خدمات مدیران طرح و پروژه‌های پژوهش و فناوری نیز از دیگر اقدام‌ها به شمار می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.aryajavan.ir/Fa/News/1087460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

هر روز به این سه بزرگواران سلام بدید

اهمیت انشاءالله گفتن در کارها

ویدئوی زیبا و آرامش‌بخش از شن‌های کویر

لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد

بازهم سلمان برای کارهای سخت انتخاب شد!

روایت زهره حمیدی از روزهای سخت سرطان؛ از تلویزیون و وزارت ارشاد دلخورم

سالار آقاپور: جام جهانی آماده باش؛ ما اومدیم

شمس‌‍آذر هم جریمه مالی شد و هم معنوی

تاج صعود به جام جهانی را تماشا کرد

استقلالی‌ها با خاص‌ترین فوتبالیست ایران همبازی شدند

رانگنیک: باید ببینم بایرن را می‌خواهم یا نه!

باید یک سیلی پای گوش لیائو خواباند!

قربانی با گل وارد 11 نفر شد

واکنش باشگاه لیگ برتری؛ بازیکنان ما مجرم نیستند

رئیس لالیگا: 5 میلیون یورو برای تکنولوژی گل زیاده!

روش هایی برای اتو کردن صحیح لباس

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است/ در کشور حکمرانی رسانه‌ای درستی نداریم

مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در سریلانکا

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

بالا رفتن پرچم ایران در جزیره سیلان سریلانکا

جزئیات رایزنی‌های چهار گزینه ریاست مجلس دوازدهم با منتخبین

هواوی با تکیه بر «هارمونی او اس» رویای جهانی شدن را در سر دارد

اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

گوناگون/ خصلتی که کافران یهود را به خونخواری و جنگ‌افروزی کشاند

دوربین مخفی دیدنی در مورد مد و لباس

نمایش نهنگ غول پیکر مقابل چشم گردشگران

استوری وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام

همدم تازه منوچهر هادی پس از یکتا ناصر!

سختی‌های فیلم‌سازی از زبان سیدجواد هاشمی

عاقبت به خیری سرخابی‌ها با واگذاری به نهادهای اقتصادی

محل میزبانی استقلال‌ملاثانی از سپاهان مشخص شد

پاسخ بارسلونا به پی اس جی در مورد یامال

چرا یزدانی به اردوی تیم ملی نیامد؟

کاپیتان بهترین بازیکن ایران و قرقیزستان

شمسایی: حذف ژاپن شگفتی نبود!

هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید

گواردیولا: علاقه‌ام به دی‌زربی هر فصل بیشتر می‌شود

گلایه کاپیتان تیم ملی از میزبانی جام ملت‌ها

آنچلوتی ستاره‌اش را لای پر قو گذاشت!

بهترین زمان برای پایان‌دادن به جلسات مشاوره چه‌وقت است؟

6 موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن‌ها باید «نه» بگوییم

فارن‌پالسی: بایدن با تحریم نفتی ایران به دام نمایندگان افراطی نیفتد

پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد نااُمید در توئیتر

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است

افشاگری فلاحت‌پیشه درباره یک کلاهبرداری بزرگ؛ ماجرای دریافت غرامت جنگی از عراق

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»